Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Urmările furtunii din Cluj-Napoca. Zeci de intervenții ale pompierilor

0 232

Furtuna care s-a abătut duminică seara asupra municipiului Cluj-Napoca a provocat pagube însemnate, pompierii clujeni fiind solicitați la capacitate maximă pe parcursul nopții pentru a interveni pentru înlăturarea arborilor căzuți sau a elementelor de construcție luate de vijelie.

”După manifestările meteo extreme înregistrate pe parcursul serii, au fost preluate de către ISU Cluj peste 150 de solicitări, venite din municipiul Cluj-Napoca, pentru înlăturarea arborilor doborâți, a acoperișurilor sau elementelor de construcție afectate sau privind avarii ale rețelelor de distribuție a energiei electrice și gazului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Conform acestuia, încă de la debutul fenomenelor meteo periculoase în municipiu, au fost dislocate pentru a înlăturarea arborilor sau elementelor de construcții căzute peste autoturisme, locuințe sau instalații de distribuție a utilităților, 11 echipaje cu mijloace specifice (30 pompieri) din cadrul ISU Cluj, șapte echipaje ale Serviciului Spații Verzi din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca (28 de specialiști), opt echipaje din cadrul asociației CERT (20 de voluntari), precum și echipe specializate din cadrul furnizorilor de utilități.

Sursa citată precizează că echipajele ISU Cluj au desfășurat peste 50 de intervenții, la care se adaugă cele ale Serviciului Spații Verzi și asociației CERT.

”Pe parcursul nopții două echipaje SAJ au transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate două persoane care au suferit contuzii în urma căderilor elementelor de construcții. Acesta prezentau afecțiuni ușoare, la evaluarea primară”, mai transmite ISU Cluj.

Suplimentar, față de cele prezentate mai sus, de dimineață au reînceput să fie înregistrate alte solicitări pentru îndepărtare arborilor sau elementelor de construcții afectate.

”În acest momente, sunt în teren cinci autospeciale ale ISU Cluj și mai multe echipe ale Serviciului Spații Verzi care răspund solicitărilor primite din partea cetățenilor”, a transmis luni dimineața ISU Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More