Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Vagon în flăcări în gara din Dej. Circulația feroviară a fost întreruptă

0 100

Flăcări uriașe au putut fi observate azi în imediata apropiere a stației CFR Călători Dej, pe o linie neutilizată un vagon dezafectat fiind incendiat, deocamdată din cauze necunoscute.

Șeful de manevră al stației CFR Călători Dej a declarat pentru Someșeanul.ro că el a fost cel care a sunat la numărul unic de urgență 112, la ora 16:40, pentru a alerta autoritățile în privința incendiului, după ce impiegatul l-a anunțat că un vagon dezafectat de la linia 16 a fost cuprins de flăcări.

În scurt timp la fața locului au intervenit și două autospeciale de stingere a incendiilor de la Detașamentul de Pompieri Dej, însă intervenția pompierilor a fost întârziată de faptul că nu s-a putut acționa în condiții de siguranță decât după întreruperea curentului electric pe liniile de înaltă tensiune.

Tot pentru motive de siguranță, circulația trenurilor de călători și de marfă a fost întreruptă aproape două ore în gara din Dej, deoarece exista pericolul ca flăcările să se extindă până la liniile de înaltă tensiune. Trenurile au fost oprite în cele mai apropiate stații, circulația feroviară fiind reluată abia după lichidarea integrală a incendiului.

Odată curentul electric întrerupt, în jurul orei 17:15, pompierii au putut acționa cu furtunurile, întreaga operațiune durând aproape o oră până când vâlvătaia a fost stinsă și pericolul îndepărtat.

La locul incidentului au intervenit și polițiștii de la Transporturi, dar și criminaliștii din cadrul Poliției Municipiului Dej, aceștia urmând să stabilească, împreună cu pompierii, cauzele izbucnirii incendiului.

Cel mai probabil, flăcările au fost provocate de o persoane fără adăpost, care obișnuiesc să-și ducă veacul în vagoanele dezafectate din gara Dej. Aceștia ar fi aprins, se pare, ceva obiecte în interior pentru a se încălzi, însă flăcările s-au extins cu repeziciune.

În momentul sosirii la locul intervenției am constatat că acest vagon dezafectat ardea în totalitate în interiorul lui. Ținând cont de faptul că acesta se afla la aproximativ 8-10 metri de linia de înaltă tensiune am așteptat o perioadă de timp până în momentul când aceasta a fost decuplată și a fost scoasă de sub tensiune. Incendiul se manifesta cu violență deoarece în interiorul vagonului se aflau diferite materiale combustibile”, a declarat Vasile Haranguș din partea Departamentului de Pompieri Dej.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More