Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Zeci de mii de pachete de ţigări de contrabandă ascunse în canapele

0 117

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. În urma acestora au fost descoperite şi confiscate, 20.138 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 181.800 lei ascunse în corpuri de mobilier transportate cu maşina, dar şi în portbagajul şi pe bancheta din spate ale unui autoturism VW.

Ieri, 22 octombrie 2016, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localităţii Crăciuneşti, jud. Maramureş, o autoutilitară marca Ford, condusă de Maricica Z., de 32 ani, domiciliată pe raza judeţului Maramureş.

La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că femeia transporta mai multe corpuri de mobilier (canapele cu colţar).

Existând suspiciuni cu privire la transportul respectiv, persoana în cauză şi autoutilitara au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit.

Cu această ocazie, în cele şapte canapele din autovehicul, au fost descoperite, ascunse în locuri special amenajate în spatele acestora, mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 17.158 pachete de ţigări, în valoare de peste 155.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 18.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Tot ieri, în jurul orei 07.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul STPF Maramureș, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri pentru control, pe raza localității Strâmtura, jud. Maramureș, două autoturisme, unul marca Audi A4 şi celălalt Volkswagen Passat.

În acestea se aflau 4 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, domiciliate pe raza județului Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra mașinilor, în autoturismul marca Volkswagen au fost descoperite, în portbagaj și pe bancheta din spate, patru colete care conțineau cantitatea de 2.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Din primele verificări a rezultat faptul că autoturismul marca Audi A4 era folosit ca antemergător în asigurarea transportului ilegal de țigări.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deținere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, respectiv a infracțiunii de complicitate la contrabandă, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

De asemenea, întreaga cantitate de țigări, în valoare de 26.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismele folosite la activitatea infracțională au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More