Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO/FOTO – Reabilitarea Colegiului ”Andrei Mureșanu” Dej a fost finalizată

1 395

Reabilitare modernizare Colegiu Andrei Muresanu Dej (1)

Elevii Colegiului Național Andrei Mureșanu Dej se pot bucura după vacanța de iarnă de noul corp de clădire al liceului, lucrările de reabilitare fiind finalizate.

Chiar dacă mai sunt mici retușuri de rezolvat, elevii se pot muta după vacanța de iarnă în noile săli de clasă, după cum anunță primarul Costan Morar. Acesta a prezentat într-o conferință de presă susținută joi la sediul Primăriei Dej, noile investiții și lucrări de modernizare realizate la Colegiul Național Andrei Mureșanu.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea infrastructurii de educație și a dotării Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” din localitatea Dej, pentru a asigura un proces educațional la standarde europene și a creșterii participării populației școlare la procesul educațional.

Bugetul proiectului este de 18.396.697 lei, din care 98% reprezintă contribuția din partea Guvernului României și a Uniunii Europene, iar 2% contribuția Municipiului Dej.

Prin acest proiect s-a realizat extinderea cu două corpuri de clădiri pentru completarea spațiilor necesare desfășurării activității școlare compuse din: sală de sport cu vestiare și grupuri sanitare, sală pentru concursuri pentru 200 de persoane, spații tehnice, 15 săli de clasă, cinci laboratoare, două cabinete de limbi străine, bibliotecă, punct sanitar, depozite, arhivă, atelier de întreținere și punct termic. De asemenea, s-au dotat laboratoarele de informatică, fizică, chimie, geografie, s-au amenajat și dotat interioarele pentru noua clădire, sistemul de securitate video, iar pentru corpul vechi s-a realizat un sistem drenal perimetral cu hidroizolația verticală a fundațiilor, înlocuirea tâmplăriei existente, reparația fațadei, reparații interioare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More