Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vier Pfoten și Anima Pro Terra au reușit din nou. Toți câinii sterilizați la Câțcău

1 46

sterilizare caini

Comuna clujeană Câțcău a devenit a treia din zonă unde toți câinii au fost sterilizați, după o campanie desfășurată în două etape de Fundația Vier Pfoten și Asociația Anima Pro Terra Dej.

În perioada 27 august – 25 septembrie 2014 și 6-13 noiembrie 2014, Fundația Vier Pfoten România în colaborare cu Asociația Anima Pro Terra Dej și Primăria Câțcău au organizat o campanie de sterilizare gratuită și microcipare a câinilor cu stăpân.

În urma acestei campanii, au fost sterilizați și microcipați un număr de 559 de câini cu stăpân, comuna Câțcău fiind a treia localitate din jurul municipiului Dej cu toți câinii sterilizați și introduși în sistemul de evidență a câinilor cu stăpân.

Echipa Vier Pfoten a fost sprijinită în această campanie de medicul veterinar al comunei, Cristian Văleanu, și de un tehnician  veterinar. Câinii au fost ridicați de acasă de la oameni, transportați cu mașina Vier Pfoten la clinica pusa la dispoziție de primăria Câțcău, sterilizați, deparazitați și microcipați, iar după perioada post operatorie au fost returnați proprietarilor.

Asociația Anima Pro Terra Dej mulțumește pe această cale Fundației Vier Pfoten, ”fără de care nu am fi reușit și îi așteptăm să se întoarcă cât mai curând în zonă! De asemenea, dorim să îi mulțumim și primarului comunei Câțcău, Căli n Mureșan, care a înțeles problema și a venit în sprijinul locuitorilor comunei cu acest program de sterilizare.

De menționat este că toți proprietarii de câini de pe teritoriul României au obligația să își sterilizeze și microcipeze câinii până la 1 ianuarie 2015, și pot solicita conform legii sprijin din partea autorităților locale”, spun reprezentanții Anima Pro Terra.

Asociația dejeană intenționează să continue acest proiect în toate celelalte comune din jurul Dejului, ceea ce va duce la o scădere considerabilă a câinilor fără stăpân și a abandonului și la  creșterea numărului de adopții.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Eutanasiati Maidanezii spune

    Si cu ce dracu ajuta asta !?
    Vier Pfoten este o organizatie de tip mafiot cu miinile pline de singele copiilor ucisi .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More