Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vin ploile. Vezi prognoza pe trei zile

0 39

ploaie meteo

După o lungă perioadă de temperaturi mult prea ridicate pentru această perioadă, meteorologii anunță că vremea se va schimba în următoarele zile. Începând de luni vom asista la o răcorire a vremii, iar ploile își vor face apariția în aproape toată ţara, fiind însoţite de descărcări electrice şi tunete.

Duminică, vremea se va menţine caldă şi predominant frumoasă în majoritatea zonelor. Excepţie vor face Banatul, Crişana şi Carpaţii Occidentali, unde temperaturile vor fi în scădere, înnorările se vor accentua şi local, în special după orele amiezii, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, ploile pot avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor fi posibile seara şi noaptea pe arii restrânse în Maramureş şi în vestul Transilvaniei şi doar cu totul izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi de la 20-21 de grade în Banat până la 29-30 de grade local în Muntenia şi Moldova.

Luni, temperaturile vor scădea în aproape toată ţara, mai ales în jumătatea vestică, unde regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această dată, poate chiar mai răcoros în unele zone. Temperaturile maxime vor fi de la 15-16 grade în Dealurile Banatului până la 27-28 de grade în Bărăgan, Podişul Moldovei şi al Dobrogei. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere, astfel că vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii extinse în zonele montane şi în Transilvania şi local în celelalte regiuni. Izolat vor fi condiţii de grindină şi de cantităţi de apă mai însemnate.

Marţi, vremea va fi caracterizată de un regim termic în general apropiat de cel normal la mijlocul lunii mai, cu maxime ce se vor încadra între 17 grade în nordul şi local în centrul ţării şi 25 de grade în Lunca Dunării. În jumătatea de est a teritoriului vor fi înnorări temporare şi local se vor semnala averse şi descărcări electrice. În celalalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi în regiunile estice.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More