Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vinul si branzeturile, o placere vinovata! Iata ce sortimente se potrivesc perfect cu Feteasca Neagra!

0 57

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul ca vinul rosu si branzeturile reprezinta un cuplu ideal de arome, care se completeaza reciproc si promit sa ofere experiente senzoriale chiar si celui mai pretentios gurmand. De altfel, servirea unui platou cu branzeturi alaturi de vin inainte de cina reprezinta pur si simplu un mod rafinat si elegant de a-ti trata invitatii.

Insa asocierea vinului cu branzeturile este considerata o adevarata arta, tocmai de aceea trebuie sa te informezi in amanunt pentru a nu risca sa dai gres. Exista reguli care s-au pastrat de sute de ani, prin urmare bogatia savorii branzeturilor trebuie regasita in fiecare inghitura de vin.

Spre exemplu, Feteasca Neagra este un sortiment de vin ce merita pus la masa ori de cate ori ai ocazia. Cu o istorie tumultoasa si indelungata pe plaiurile mioritice, acest tip de vin a fost cultivat inca de pe vremea dacilor, fiind astazi o incantare pentru papilele gustative.

Daca iti place acest vin cu personalitate si vrei sa il asociezi cu un platou delicios de branzeturi, iata care sunt combinatiile de succes care te vor duce cu gandul la o seara pariziana formidabila!

Roquefort, pentru degustatorii pretentiosi

Celebra pentru gustul ei intens si puternic, roquefort este o branza cu mucegai albastru maturata, produsa doar intr-un sat din sudul Frantei cu aceeasi denumire. In combinatie cu un pahar de Feteasca Neagra, chiar si cea mai mica bucatica de branza iti va ramane impregnata in minte gratie gustului sublim si exploziv. Prezint-o pe un platou in care ai asezat si cateva smochine si nuci si vei obtine un contrast superb.

Danish Blue, o experienta aparte

feteasca neagra

Cu aroma fina si textura usor cremoasa, branza danish blue se potriveste de minune cu o Feteasca Neagra de calitate, care ii potenteaza gustul. Dupa cum vezi, extremele se atrag, prin urmare combin-o cu struguri si capsuni sau alege sa o servesti alaturi de bruschete crocante. Culoarea vinului din pahar si imaginea acestor triunghiuri de branza vor completa decorul nobil si elegant al mesei.

Telemea de oaie, gust autentic

Chiar si o simpla telemea de oaie poate fi considerata un sortiment sofisticat daca stii sa alegi vinul potrivit pentru servirea acesteia. Opteaza pentru Feteasca Neagra si cu siguranta vei obtine o simfonie a aromelor. In afara de branza, platoul de degustare poate contine biscuiti, migdale, caise deshidratate sau chiar mezeluri fine, in functie de gusturile fiecaruia.

Acestea sunt doar cateva dintre sortimentele de branza care merg perfect cu o sticla de Feteasca Neagra. Exista si alte branzeturi tari care pot fi asociate incredibil de bine cu acest vin corpolent, texturat si extrem de aromat, tocmai de aceea e bine sa descoperi singur alte combinatii de succes.

Pe Beicevrei.ro vei gasi acest sortiment de vin, dar si multe altele la preturi avantajoase, astfel incat sa iti creezi propriul winebar la tine acasa. Surprinde-ti invitatii cu bauturi alcoolice rafinate, care au un cuvant de spus cand sunt asezate la masa.

Totodata, Beicevrei.ro a creat o rubrica speciala de asocieri culinare, astfel incat sa te inspiri si sa alegi cele mai bune bauturi pentru preparatele pe care le gatesti. Nu uita ca, pentru ca tu sa te bucuri astazi de un vin de calitate, in spatele lui exista o istorie, un trecut de mii de ani care si-a lasat amprenta in fiecare picatura savurata pe indelete.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More