Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Violeta Mureșan, co-președinte OFL Dej, este secretar general regional al Organizației Femeilor Liberale din România

0 130

Dejul a fost reprezentat vineri la București, la Biroul Politic Național al Organizației Femeilor Liberale, de Violeta Mureșan, co-președinte al OFL Dej.

În cadrul reuniunii de vineri de la București s-au dezbătut și votat cele 10 criterii de integritate pentru candidatele la alegerile locale din 2016, fiind totodată analizat stadiul de pregătire al femeilor liberale pentru anul electoral viitor.

Co-președintele OFNL, Lucia Varga, a prezentat raportul de activitate al Organizației Femeilor Liberale în anul 2015, iar doamna deputat Andreea Paul a accentuat contribuția majoră pe care femeile liberale au adus-o la inițierea, dezbaterea și adoptarea a trei legi deosebit de importante pentru femeile din România:

  • legea privind dublarea alocației pentru copii, propusă de doamna deputat Cristina Ancuța Pocora
  • reducerea TVA-ului la 5% la cărți, manuale și accesul la evenimente culturale – amendament votat la Codul Fiscal, propunere aparținând doamnei deputat Andreea Paul
  • modificarea legii privind prevenirea și combaterea violenței în familie, prin eliberarea în maxim 72 de ore a ordinului de protecție în cazul victimelor violenței domestice – propusă de doamna deputat Valeria Schelean.

De asemenea, s-a discutat despre stadiul în care se află proiectul legii prevenției în sănătate, inițiat de doamna Co-președinte Lucia Varga, precum și de inițiativa legislativă privind asigurarea echilibrului de gen în rândul candidaților la alegeri și în spațiul public decizional.

,,La Biroul Politic Național,în calitate de secretar general regional pe regiunea Nord- Vest, am afirmat necesitatea flexibilizării și eficientizării Biroului Politic Județean pentru o mai bună coordonare și adoptare a deciziilor, iar doamna Co-președinte OFL Cluj, Mihaela Suciu, a prezentat modalitatea în care femeile liberale din județul Cluj au susținut și votat candidaturile pentru alegerile locale de anul viitor.

Femeile liberale din România reafirmă ideea că, doar prin participarea femeilor în viața politică românească se rezolvă o serie de probleme legate de încredere, integritate, inițiativă și implicare în viața socială. Adoptarea regulilor de integritate în cadrul Consiliului Național al PNL, a regulamentelor de organizare internă, precum și accelerarea procesului de fuziune prin măsurile luate în 11 decembrie demonstrează faptul că liberalii din România sunt singura forță capabilă să asigure modernizarea României”, a transmis Violeta Mureșan, co-președinte al OFL Dej, în calitate de secretar general regional pe regiunea Nord- Vest al Organizației Femeilor Liberale din România.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More