Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Viorica Dăncilă, mutarea ambasadei la Ierusalim e o opinie personală

0 131

Viorica Dăncilă este pe marginea unui scandal diplomatic după anunțul de mutare a ambasadei României la Ierusalim.

Premierul României, Viorica Dăncilă, este pe buza unui scandal diplomatic. Aceasta a anunțat duminică mutarea Ambasadei României la Ierusalim, îns după valul de critici provocat de această declarație, premierul a revenit asupra afirmațiilor sale și a notat că este vorba despre opinia personală. Anunțul de mutare a ambasadei a fost făcut în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice.

„Sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului” a declarat Viorica Dăncilă.

Totuși, duminică seara, premierul a revenit asupra acestei declarații afirmând „ nu am spus eu voi muta ambasada, am spus că trebuie să respectăm Constituţia”.

„În discursul meu am vorbit despre mutarea ambasadei la Ierusalim, dar am spus, am formulat într-un mod corect, am spus că trebuie să îndeplinim toţi paşii constituţionali, nu am spus eu voi muta ambasada, am spus că trebuie să respectăm Constituţia. De aceea cred că declaraţia preşedintelui şi modul în care s-a exprimat preşedintele, vorbind despre ignoranţă, despre faptul că nu se ştiu paşii de către premierul României, nu a făcut decât să mă dezamăgească pentru că eu am avut o abordare corectă. Şi am luat în calcul faptul că Constituţia trebuie respectată, că opinia mea este că trebuie să facem acest pas asta este altceva, dar este o opinie personală, important este să respectăm Constituţia României”, a declarat premierul.

De asmenea, premierul a deschis și un atac voalat asupra Uniunii Europene, abordând moneda naționalistă, armă a PSD.

„Consider că România trebuie să aibă propriile sale opinii, să aibă propriile sale alegeri pentru momentul în care alegem să avem o opinie separată, asta nu înseamnă că ne poziţionăm împotriva statelor membre sau a Uniunii Europene.  Dar eu cred că România ar fi mult mai respectată dacă avem tăria, avem demnitatea să ne spunem punctul de vedere. Pentru mine acest lucru este foarte important şi am văzut aici la Washington cât de important este ca un stat precum România să aibă propria sa opinie”, au fost cuvintele premierului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More