Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vișeu de Jos: Șeful Postului de Poliție, găsit mort. Ar fi fost înjunghiat, iar criminalul a fugit

0 143

Răsturnare de situație în cazul Șefului Postului de Poliție din localitatea maramureșeană Vișeu de Jos, care a fost găsit, în cursul serii de ieri, decedat în sediul Poliției. Gheorghe Nistor avea 48 de ani, era căsătorit și avea doi copii.

Descoperirea macabră ar fi fost făcută de către unul dintre colegii săi, care a alertat la rândul său autoritățile.

O echipă operativă, alcătuită din ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, coordonaţi de un procuror, s-au deplasat la faţa locului, pentru a demara cercetările specifice în astfel de situaţii, mai ales că vorbim despre un funcţionar public cu statut special, cel mai probabil aflat în exerciţiul funcţiunii.

Dacă inițial se credea că Șeful de Post s-ar fi sinucis cu arma din dotare, ulterior au apărut informații conform cărora acesta ar fi fost înjunghiat de o persoană rămasă deocamdată neidentificată. Din câte se pare, criminalul l-ar fi înjunghiat de cel puțin două ori pe polițistul în vârstă de 48 de ani, după care i-a furat arma din dotare și s-a făcut nevăzut.

Un coleg de serviciu al bărbatului l-ar fi găsit pe acesta fără suflare în jurul orei 19, când a trecut pe la sediul Postului de Poliție.

Acum, polițiștii maramureșeni încearcă să dea de urma criminalului, care este căutat în tot județul.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, cazul a fost preluat de către un procuror. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus, în vederea necropsiei, potrivit presei locale.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a emis un comunicat de presă referitor la tragedia petrecută în Vișeu de Jos. Vă redăm mai jos, integral, comunicatul:

“În cursul serii de ieri, 4 ianuarie 2017, colegul și, totodată, membrul nostru de sindicat, agentul șef de poliție Ghe. N., încadrat ca șef al Postului de Poliție din localitatea Vișeul de Jos – Jud. Maramureș, care se afla în serviciu planificat, între orele 08,00-16,00, a fost găsit fără suflare în incinta sediului instituției, unde își desfășura activitatea.

Cercetările efectuate de către criminaliștii de la IPJ Maramureș, sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchet, coroborate cu expertiza medicilor legiști, au stabilit faptul că acesta a decedat ca urmare a unor lovituri fatale – cel mai probabil de cuțit – primite în abdomen și în zona costală.

În cadrul cercetărilor efectuate la fața locului, s-a mai stabilit și faptul că arma din dotare și muniția aferentă nu se mai aflau asupra șefului de post, iar la nivelul Poliției Maramureș, sub coordonarea structurii de specialitate din cadrul IGPR, se derulează măsuri specifice pentru reținerea autorului acestei fapte abominabile și împiedicarea acestuia, sau a altei persoane, eventual complice, de a utiliza în scop infracțional armamentul dispărut.

Tragedia petrecută la Vișeul de Jos ne arată, încă o dată – din nefericire, RISCURILE extrem de mari pe care noi, polițiștii, aflați în prim-planul luptei pentru combaterea fenomenului infracțional și protejarea valorilor fundamentale ale cetățenilor, le înfruntăm, zi de zi, așa cum am jurat la primirea acestei responsabilități sociale de maximă importanță, precum și LIPSA PERSONALULUI.

Sperăm că acest caz va fi elucidat cu celeritate și făptașul (sau făptașii) vor fi trași la răspundere, conform legii!

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI este alături de familia colegului nostru, răpus mișelește, la datorie, căreia îi transmitem sincere condoleanțe și pe care o asigurăm, pe această cale, că îi vom fi aproape în momentele pline de tristețe și durere pe care le traversează”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More