Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Viteza excesivă costă

0 138

Amenzi de peste 42.000 de lei și 70 de autovehicule conduse cu viteză excesivă.

Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare acţionează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere. În cadrul ultimelor două acţiuni organizate pentru combaterea vitezei excesive, aparatura radar din dotare folosită de poliţişti a înregistrat 70 de autovehicule conduse pe raza municipiului cu viteză peste limita legală admisă. Toţi şoferii depistaţi că au condus cu viteză excesivă au fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între  1 305 lei şi 2 900, anunță IPJ Maramureș.

Alte 40 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti pentru încălcări ale altor norme prevăzute de legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 42 770 lei. Ca măsură complementară, în patru cazuri s-a dispus reţinerea permiselor de conducere.

Pentru că viteza excesivă ocupă primul loc în ierarhia principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, poliţiştii vor continua să supravegheze drumurile publice din tot judeţul şi în perioada acestei minivacanţe. Dacă porniţi la drum amintiţi-vă de pericolele şi riscurile la care vă expuneţi şi totodată îi expuneţi şi pe ceilalţi participanţi la trafic atunci când apăsaţi prea tare pedala de acceleraţie. Siguranţa depinde în primul rând de felul în care înţelegeţi să respectaţi normele rutiere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More