Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Viteza excesivă s-a lăsat cu amenzi de peste 10 mii de lei

0 146

În data de 15 ianuarie serviciul Poliției Rutiere a acționat pentru prevenirea accidentelor soldate din cauza vitezei excesive. Acțiunea poliției s-a lăsat cu sancțiuni de peste 10 mii de lei.

Deşi se înregistrează tot mai multe accidente de circulaţie pe fondul vitezei excesive sau vitezei neadaptate condiţiilor concrete de trafic, mulţi şoferi nu se gândesc la pericolele şi riscurile la care se expun şi la care îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic atunci când apăsă prea tare pedala de acceleraţie.

Pentru că păstrarea vitezei legale reduce şansele implicării într-un accident, ieri, 15 ianuarie, între orele 07.00 – 20.00 , poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pe principalele artere de circulaţie din municipiu, cu autospeciale dotate cu aparatură radar. Din cele 41 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 25 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Şoferii care s-au grăbit ieri să ajungă la destinaţie vor plăti amenzi în valoare de peste 10 000 de lei. De asemenea, în două situaţii, poliţiştii au luat măsura reţinerii permiselor de conducere.

Acţiunea de ieri a avut un rol preventiv, astfel încât nu a fost înregistrat niciun accident cu victime. Poliţiştii reamintesc şoferilor că limitele legale de viteză au fost stabilite pentru siguranţa participanţilor la trafic, că atunci când se află la volanul autoturismelor au o responsabilitate faţă de cei din jur şi că o viteză mare reprezintă un risc asupra vieţilor celorlalţi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More