Vitezomanii din Bistrița, sancționați de polițiști
Poliţiştii bistriţeni acţionează în acest weekend, pe toate sectoarele de drum naţional şi judeţean, în vederea combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acţiunile au ca scop creşterea siguranţei în trafic, în special reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei.
Creşterea valorilor de trafic este specifică perioadei premergătoare Sărbătorilor de Iarnă, care conduce la aglomerarea sectoarelor de drum naţional şi judeţean, care fac legătura între zonele de agrement şi principalele centre urbane, crescând astfel riscul producerii unor evenimente rutiere.
În perioada 18-20 decembrie a.c., poliţiştii rutieri desfăşoară activităţi punctuale în vederea depistării şi sancţionării abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză, şi pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin încălcarea normelor legale.
Astfel, la data de 18 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud au organizat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive, echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare fiind amplasate, în cascadă, pe principalele artere rutiere ale judeţului, în locurile în care există risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.
Cu ocazia acestei acţiuni au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale, pentru viteză peste limita legală.
Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteza adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.
Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
Poliţiştii vor continua acţiunile şi în perioada următoare şi le recomandă conducătorilor auto:
- Să adapteze permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune;
- Să nu se angajeze în efectuarea de depăşiri neregulamentare sau riscante. Reamintim că această manevră se face numai după o asigurare temeinică;
- Să folosească luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă;
- Să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule;
- Să folosească centura de siguranţă – aceasta poate salva vieţi în caz de accident;
- Să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice;
- Să acorde un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule.
Descoperă mai multe la Someșeanul.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.