Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vitezomanii în vizorul polițiștilor. 34 de șoferi au rămas fără permis

0 62

Având în vedere faptul că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum se află în topul celor mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere în județul Bistrița-Năsăud, polițiștii rutieri desfășoară, în mod constant, acțiuni la care folosesc și aparate radar.

Așadar, ieri, 13 mai, poliţiştii Serviciului Rutier și cei ai structurilor teritoriale de profil au desfășurat acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere și de monitorizare a traficului rutier, pe raza întregului județ, transmit cei de la IPJ Bistrița-Năsăud.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 44.000 de lei șoferilor care au încălcat normele rutiere în vigoare. De asemenea, ca măsură complementară, a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 34 de conducători de autovehicule.

Poliţia bistrițeană vă reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa, notează purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More