Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Visul frumos s-a terminat: România a pierdut barajul cu Germania în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca – FOTO/VIDEO

0 47

Echipa națională a României a pierdut barajul cu Germania și a retrogradat în Grupa Mondială II a Fed Cup după înfrângerea suferită, duminică, de jucătoarea de tenis Monica Niculescu (31 WTA) în meciul cu Andrea Petkovic (30 WTA) cu scorul de 6-0, 6-7 (1), 3-6, meci disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

După eșecul Simonei Halep din primul meci de simplu al zilei, care a înclinat balanța în favoarea Germaniei, Monica Niculescu a intrat extrem de motivată în teren. A câștigat primul ghem al meciului pe serviciul adversarei, iar apoi, cu ajutorului publicului, a făcut un set fără greșeală. În uralele suporterilor români, Niculescu a câștigat ghem cu ghem, break după break, impunându-se la zero în doar 30 de minute. În acest prim set, jucătoarea germană a fost vizibil incomodată de slice-urile adversarei. În plus, ea a făcut 13 greșeli neforțate și două duble greșeli.

În setul al doilea, Petkovic a schimbat tactica și a părut că a găsit soluția câștigătoare în fața jocului arătat de Niculescu. La scorul de 1-1, ea a luat trei ghemuri consecutive și s-a distanțat la 4-1. Dar Niculescu nu a cedat și a revenit în forță, egalând situația pe tabelă. Mai mult, ea a reușit un break la scorul de 5-5 și pe serviciul ei, la 6-5 a avut două mingi de meci pe care însă le-a ratat. Jucătoarea germană a reușit re-break-ul și a dus setul în tie-break, acolo unde s-a impus lejer cu 7-1.

În setul decisiv cele două jucătoare au mers cap la cap, fiecare câștigând pe serviciu celeilalte până la scorul de 4-3 pentru Petkovic. Mult mai proaspătă în joc, jucătoarea germană a reușit să își câștige pentru prima oară serviciul în acest set și s-a impus în final cu 6-3.

Monica Niculescu a reușit 3 ași și a făcut 3 duble greșeli și 26 de greșeli neforțate. De partea cealaltă, Petkovic nu a reușit niciun as, a avut 7 duble greșeli și 41 de greșeli neforțate.

Meciul care a durat 2 ore și 37 de minute a pus capăt întâlnirii de baraj, echipa Germaniei conducând cu 3-1 și menținându-se în Grupa Mondială a Fed Cup indiferent de rezultatul meciului de dublu.

Monica Niculescu (31 WTA) și Andrea Petkovic (30 WTA) se mai întâlniseră până acum de patru ori, fiecare adjudecându-și câte două victorii. Ultima oară, cele două jucătoare s-au întâlnit în 2014, în turul 1 al turneului de la Beijing, când jucătoarea germană s-a impus cu scorul de 2-6 7-6 (8) 6-4.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1115594185170014.1073742224.467241263338646&type=3

În ultima partidă a confruntării de la Cluj-Napoca au evoluat la dublu perechile Alexandra Dulgheru/Irina Begu și Annika Beck/Julia Goerges.

Fără presiunea rezultatului, echipa română a început bine meciul și s-a impus la tie-break cu 7-5 în primul set, după o oră și cinci minute de joc. În cel de-al doilea set, la 6-5, Dulgheru și Begu au avut o minge de meci, dar au ratat-o, iar perechea germană a dus jocul în tie-break unde s-a impus cu 7-4. În super tie-break, Beck/Goerges a câștigat cu 10-7 și și-a adjudecat victoria.

Meciul, care a durat două ore și 22 de minute, a avut o asistență redusă, majoritatea spectatorilor plecând după meciul pierdut de Monica Niculescu în fața jucătoarei germane Andrea Petkovic.

În cele cinci partide ale confruntării România — Germania s-au înregistrat următoarele rezultate: sâmbătă — Irina Begu — Angelique Kerber 2-6, 3-6, Simona Halep — Andrea Petkovic 6-4, 6-7 (5), 6-4; duminică — Simona Halep — Angelique Kerber 2-6, 2-6, Monica Niculescu—Andrea Petkovic 6-0, 6-7 (1), 3-6 și Alexandra Dulgheru/Irina Begu — Annika Beck/Julia Goerges 7-6 (5), 6-7 (4), 7-10.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More