Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vlad Lupaș, condus pe ultimul drum de sute de persoane. Ancheta morții acestuia este în plină desfășurare – FOTO/VIDEO

1 1.285

Vlad Lupaș, unul dintre acționarii lanțului de restaurante Salad Box, care a murit sâmbătă dimineață în timpul unui salt cu parașuta de pe aerodromul Luncani, a fost înmormântat azi la Cluj-Napoca.

Sute de persoane, rude, prieteni, colegi și apropiați, au dorit să-și ia rămas bun de la Vlad Lupaș și să transmită un cuvânt de mângâiere soției acestuia. Vlad Lupaș a lăsat în urma sa o familie cutremurată, doi copii minori și un al treilea copil care este pe drum și este plâns de mii de persoane din întreaga comunitate unde a trăit și a muncit.

Slujba de înmormântare a lui Vlad Lupaș a fost organizată la Biserica Baptistă nr. 3 Cluj-Napoca, unde la căpătâiul acestuia au stat în permanență soția, fratele lui Vlad, și părinții acestora, care nu și-au putut opri nici pentru o clipă lacrimile de durere.

Sute de persoane au luat loc în micuța biserică din Cluj, în timp ce alte sute așteptau afară, în frig și ploaie, pentru a fi alături de durerea familiei greu încercate de această tragedie.

După slujba de la biserica de pe strada Sobarilor din Cluj-Napoca, Vlad a fost transportat pentru înhumare în localitatea Popești – Baciu, la 10 kilometri de Cluj-Napoca, locul unde a copilărit și unde acum se va odihni în pace pentru eternitate.

Vlad Lupaș, unul dintre directorii Salad Box, decedat după ce s-a prăbușit cu parașuta

Ancheta privind moartea lui Vlad Lupaș este în plină desfășurare

Încă din primele minute de la declanșarea anchetei după decesul parașutistului lângă aerodromul din Luncani, autoritățile au declanșat ancheta. Au fost audiați colegii victimei, dar și pilotul avionului, cel care este responsabil de ce se întâmplă cu oamenii aflați la bord, până când aceștia părăsesc aparatul.

Între timp reprezentanții Autorității românești de certificare a parașutelor susțin că au fost încălcate regulile aviației, altfel nu s-ar fi produs o asemenea tragedie.

Moartea lui Vlad Lupaș este în continuare învăluită în mister. Sâmbăta, la puțin timp după incident, șeful Clubului SkyDive Transilvania – cel în care Vlad era membru încă din 2010 – declara că i s-ar fi deschis parașuta de rezervă în avion.„Înseamnă să te smulgă afară ca pe dopul de șampanie, așa de repede se petrece totul – deci nu ai timp de reacție, nu ai nimic”, declara Radu Baciu, reprezentantul aeroclubului.

Procurorii vor vedea dacă așa au stat lucrurile, pentru că Vlad avea atașată pe cască o camera video, care ar fi trebuit să înregistreze momentele.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda

Anchetatorii așteaptă acum datele tehnice pe care le vor primi de la experții Centrului de Investigații și Analiză – CIAS. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda. Pilotul, dar și colegii parașutistului au fost deja audiați. Anchetatorii trebuie să afle dacă a fost vorba despre o greșeala a tânărului instructor sau dacă echipamentul acestuia avea vreo defecțiune.

 

Specialiștii vor să afle și de ce nu s-a declanșat echipamentul special în caz de pericol. Orice parașută are în interiorul ei un dispozitiv care în timpul saltului, la 500 de metri altitudine, dacă sportivul este leșinat sau uită sa declanșeze parașuta, o deschide automat. În cazul lui Vlad, acesta nu s-a activat. Sunt elemente care vor fi lămurite de ancheta celor de la CIAS.

Vlad Lupaș (27 ani) a fost unul dintre acționarii Salad Box, conducând activitățile comerciale al companiei încă de la înființarea acesteia. Era căsătorit și avea doi copii, soția lui fiind însărcinată cu cel de al treilea.

Este o pierdere foarte mare atât pentru companie, cât și pentru comunitatea noastră. Vlad a fost prietenul și fratele nostru, unul dintre cei mai buni și generoși oameni pe care i-am cunoscut vreodată. Energia cu care și-a trăit viața, dragostea și credința care l-au ghidat și pe care ni le-a dăruit, determinarea de a face lucrurile bine și dorința lui de excelență vor rămâne mereu cu noi și ne vor inspira în continuare. Vlad nu va putea fi înlocuit în inima noastră de nimeni. Gândurile mele și ale colegilor mei sunt acum alături de familia sa, lângă care vom sta și pe care o vom susține până la capăt”, a declarat Dan Isai, CEO Salad Box, pe site-ul companiei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Diana spune

    Domnul sa-l odihneasca in pace!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More