Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vlad Lupaș, unul dintre directorii Salad Box, decedat după ce s-a prăbușit cu parașuta

1 4.538

Incident tragic în această dimineață la Aerodromul Luncani de lângă Câmpia Turzii, județul Cluj. Omul de afaceri Vlad Lupaș, CCO la lanțul de restaurante Salad Box, a decedat după un salt eșuat cu parașuta.

Incidentul s-a petrecut în această dimineață. Vlad Lupaș a decolat de pe Aerodromul Luncani însă n-a mai ajuns viu la sol. Potrivit primelor informații, parașuta principală a acestuia nu s-a deschis, iar apoi și parașuta secundară i-a făcut probleme, parașutistul izbindu-se violent de pământ după o cădere în gol de la mare înălțime.

Medicii sosiți de urgență la fața locului nu l-am mai putut ajuta pe tânărul grav rănit și au fost nevoiți să constate decesul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur, poliţiştii au fost sesizaţi în jurul orei 11.00 că un tânăr a fost găsit între DN1 şi Arieş, în apropierea satului Luncani din comuna Luna. ”Este vorba de un tânăr de 27 de ani. Acesta era paraşutist amator. Facem cercetări ca să aflăm ce s-a întâmplat”, a declarat Graur.

someseanul-accident-parasuta-lupas-luncani

ACTUALIZARE:

Cauza probabilă pentru producerea tragediei este o defecțiune la parașuta cu care era echipat Vlad Lupaș. Aflat în avion, la câteva mii de metri altitudine, lui Vlad Lupaș i s-a deschis accidental parașuta de rezervă, care a fost trasă în afara avionului de curenții puternici de aer. Odată cu parașuta de rezervă în afara avionului a fost tras și Vlad Lupaș, care s-a izbit în aer de aripa din spate a avionului, după care și-a pierdut cunoștința și a căzut apoi în gol de la 3.000 de metri altitudine.

Colegii acestuia au asistat neputincioși la întreaga scenă dramatică, neavând cum să-l ajute pe tânărul de 27 de ani. Acesta s-a izbit violent de sol și a decedat pe loc.

„Din 2010 s-a apucat și avea circa 400 de salturi la activ. În timpul zborului de sâmbătă i s-a deschis parașuta de rezervă pe nepregătite în timp ce se afla în avion, l-a atras afară și s-a agățat de aripa avionului. Cred că l-a depășit situația. Parașuta principală nu s-a deschis”, a declarat presei Doru Baciu, instructor de parașutism care se afla în avion în timpul accidentului.

El a adăugat că parașutistul, Vlad Lupaș, a mai avut un accident asemănător în urmă cu doi ani, dar atunci a reușit să se salveze.

Șeful Ambulanței Cluj, Horia Simu, a declarat, că moartea parașutistului a survenit instantaneu la impactul cu solul.

Vlad Lupaș avea 27 de ani, doi copilași acasă, iar împreună cu soția așteptau cel de-al treilea copil.

Înainte de a fi dus cadavrul la morgă, familia și apropiații au spus o ultimă rugăciune în locul în care tânărul și-a pierdut viața.

Vlad Lupaș, condus pe ultimul drum de sute de persoane. Ancheta morții acestuia este în plină desfășurare – FOTO/VIDEO

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Ciprian Şerbu spune

    nu putea sa sara cineva dupa el?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More