Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Vlădeasa Winter Trail, sau cum să faci performanță la -19 grade

0 297

Cea de-a patra ediție a competiției Vlădeasa Winter Trail s-a desfășurat în weekendul 24-25 februarie, într-un peisaj de vis, unde iarna își spune în continuare povestea, ca odinioară. Capriciile vremii sau cele -19 grade înregistrate duminică, nu i-au oprit pe cei 174 de alergători să ia startul cursei și să își dorească să obțină rezultate bune, timpii obținuți fiind pe măsură. Astfel, câștigătorul ediției a parcurs traseul într-o oră și 27 de minute.

Vlădeasa Winter Trail s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Prima zi a fost dedicată competiției de schi de tură și concursului de schi fond pentru copii, iar cea de-a doua zi pentru alergarea montană: copii și adulți. Anul acesta, la proba schi de tură au participat 19 concurenți, iar la proba dedicată copiilor 16 concurenți.

Cei 174 de alergători curajoși care au spus un „da” hotărât provocării de a parcurge cei 15 km cu 950 m diferență de nivel au avut parte de o experiență complexă. Traseul nu este nici pe departe unul ușor: acesta presupune un efort susținut, iar când diferenței de relief i se adaugă și o temperatură de -19, provocarea este pe măsură.

Alergare__vladeasa winter trail (3)În loc de clasica încălzire, alergătorii au avut parte de  o surpriză înainte de start: organizatorii au pregătit o horă, astfel că participanții și localnicii au dansat și au cântat ca la carte. O altă surpriză, pe lângă punctele de hidratare bine gestionate de cei 32 de voluntari implicați în organizarea evenimentului, unii dintre aceștia veniți special de la București pentru Vlădeasa Winter Trail, alergătorii au avut parte în vârf un răsfăț menit să „îndulcească” gradele Celsius: deja tradiționala pălincă a competiției.

Vlădeasa Winter Trail nu este doar o competiției sportivă, ci o experiență, o modalitate inedită de a cunoaște oamenii locului, obiectivele frumoase din zonă, dar și obiceiurile păstrate cu sfințenie în lumea satului, la poalele masivului Vlădeasa, de o frumusețe aparte, la rândul său. Al doilea mare obiectiv al organizatorilor, pe lângă latura sportivă a evenimentului, este acela de a promova zona și mai ales satul Rogojel, iar al treilea și poate cel mai important cuprinde o latură socială prin implicarea localnicilor și copiilor în organizarea evenimentului.

Alergare__vladeasa winter trail (4)Fiecare ediție Vlădeasa Winter Trail se încheie în mod oficial la Cluj, cu o excursie organizată special pentru copiii din satul Rogojel, excursie care are loc de regulă în timpul Săptămânii Altfel, fiind extrem de apreciată de micuți.

Ca la fiecare ediție, copiii de la școala din Rogojel și trupa Hanu’ cu Bragă au oferit un program artistic oaspeților prezenți la Căminul Cultural. Din cadrul programului nu au lipsit cântecele, poeziile, dar nici piesa de teatru pregătită special pentru sportivi. Mai mult decât atât, tot copiii au fost cei care au creat medaliile oferite la finalul compeției sportive, atipice de asemenea. Medaliile constau în pietre pictate de copii, fiind fiecare unică în felul său.

Vlădeasa Winter Trail este o competiție de alergare montană organizată de 360SPORT Club și Asociația Natura Transilvaniei, în masivul Vlădeasa.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1777739799200310.1073741883.1405928436381450&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More