Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vladimir Putin anunță începerea războiului în Ucraina. Rusia atacă Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare

0 1.016

Președintele rus a autorizat joi dimineața o operațiune militară în estul Ucrainei, în ceea ce ar putea fi începutul războiului în Europa din cauza cererilor Rusiei de a pune capăt expansiunii NATO către est. Vladimir Putin a spus că a autorizat o operațiune militară specială în zonele separatiste din estul Ucrainei, iar ciocnirile dintre forțele ruse și ucrainene sunt doar o chestiune de timp.

La câteva ore după ce separatiștii pro-ruși au adresat Moscovei o cerere de ajutor pentru a opri presupusa agresiune ucraineană, Putin a spus că a ordonat forțelor ruse să protejeze poporul și a cerut forțelor ucrainene să depună armele. El și-a repetat poziția conform căreia extinderea NATO pentru a include Ucraina este inacceptabilă. „Planurile noastre sunt să nu ocupăm Ucraina, nu intenționăm să ne impunem nimănui”, a declarat Vladimir Putin.

Trupe şi vehicule militare blindate ruse au pătruns, joi dimineaţă, în Ucraina dinspre Belarus, afirmă surse locale.

„Astăzi, 24 februarie, la ora 5.00 Forțele Armate ale Federației Ruse au început bombardamentul intensiv al unităților noastre din est și au lansat și lovituri cu rachete-bombă pe aeroporturile din Borîspil, Ozerne, Kulbakino, Ciuhuiiv, Kramatorsk, Ciornobaiivka, și așa mai departe asupra unor obiective militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Totodată, agresorul a lansat bombardamente de artilerie ale teritoriului și așezărilor Ucrainei de-a lungul frontierei de stat.

Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei luptă împotriva atacului aerian. Forțele de apărare ale statului sunt pregătite de luptă, ocupate și mențin poziții defensive. Situația este sub control.

Informațiile despre parașutarea trupelor rusești la Odesa nu sunt adevărate”, transmite Statul Major al Forțelor Armate.

Rusia vizează infrastructura militară a Ucrainei, apărarea aeriană şi forţele aeriene cu arme de înaltă precizie şi nu atacă oraşele ucrainene, potrivit agenţiei ruse de presă RIA care citează joi Ministerul Apărării de la Moscova, informează Agerpres.

Kievul a declarat că Moscova a lansat un atac la scară largă asupra Ucrainei, centrele de comandă militară din mai multe oraşe fiind lovite de rachete, aminteşte Reuters.

Printre atele, Ucraina şi-a închis întreg spaţiul aerian ca răspuns la operaţiunea militară rusă din Donbas, a informat televiziunea publică joi dimineaţă devreme, citată de agenţia DPA.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More