Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vreme caniculară în continuare. Prognoza pentru zilele următoare

0 34

vreme calda-meteo-canicula-soare

Vremea se va menţine caniculară luni şi disconfortul termic va fi accentuat (indicele temperatură-umezeală urmând a se situa peste pragul critic de 80) în Oltenia, Muntenia, Banat, estul Dobrogei, sudul Crişanei, dar şi în jumătatea sudică a Moldovei, unde se vor înregistra frecvent maxime termice de 35…37 de grade, iar în sud-vestul ţării temperaturile maxime vor fi de până la 38 – 39 de grade, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

În restul teritoriului valorile termice diurne vor marca o scădere, iar cele mai ridicate valori ale temperaturii aerului se vor situa între 25 şi 34 de grade şi doar pe spaţii mici se vor consemna atingeri ale pragului critic de 80 a indicelui temperatură-umezeală.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere, mai ales după-amiaza şi noaptea, astfel că în regiunile din jumătatea de nord, precum şi în zonele montane şi submontane vor fi înnorări temporar accentuate şi local averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, seara şi noaptea. Valorile de temperatură vor rămâne ridicate pe parcursul nopţii în jumătatea de sud a ţării, unde acestea nu vor coborî sub 20 de grade, iar în zori se vor înregistra minime de la 15…16 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei până la 23…24 de grade în Oltenia şi Muntenia.

Deşi valorile termice vor marca o scădere, vremea va rămâne caniculară şi disconfortul termic va fi ridicat în cea mai mare parte a Olteniei, local în Banat şi în Muntenia, unde şi indicele temperatură-umezeală se va situa în jurul pragului critic de 80.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27…28 de grade în nordul Moldovei, Maramureş, Transilvania şi pe litoral şi 38 de grade în extremitatea de sud-vest a Olteniei.
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii restrânse în zona de munte şi izolat în sud, sud-est şi centru. Minimele termice se vor situa între 12 şi 22 de grade, uşor mai scăzute în Transilvania şi în depresiuni, spre 7…10 grade.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More