Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vreme geroasă la sfârșit de săptămână

0 33

România a trecut prin cea mai geroasă noapte din această iarnă, miercuri, când temperaturile în Întorsura Buzăului au ajuns la minus 19 grade Celsius. Finalul acestei săptămâni vine tot cu vremea geroasă. 

Până la finalul acestei săptămâni vom mai avea parte atât de ger, cât şi de precipitaţii. Ninsorile slabe vor mai prefera joi şi vineri estul, nordul şi centrul ţării. În sud-est, unde temperaturile vor fi mai ridicate, va fi mai ales lapoviţă şi poate apărea poleiul.

Weekendul însă, se anunţă liniştit, pentru că ciclonii vor aduce precipitaţii mai ales prin nordul şi sudul extrem al Europei.

Până sâmbătă, masa de aer foarte rece va persista în cea mai mare parte a ţării noastre, aşa că temperaturile nu vor varia prea mult de la o zi la alta. Totuşi este evidentă tendinţa împingerii spre est a acestei mase de aer, de către una mai caldă venită din direcţie vestică. Aşa că temperaturile vor creşte de la finalul săptămânii, însă nu pentru mult timp. Lapoviţa şi ninsorile vor dispărea treptat din peisaj.

Temperaturile vor fi în scădere până în ultima zi a săptămânii, apoi vor creşte uşor. Termometrele vor rindica chiar şi peste 8 grade în sudul ţării duminică. Nopţile, însă, vor fi în continuare geroase în centrul ţării şi, izolat în nord şi în sud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More