Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vreme instabilă cu ploi în majoritatea zonelor. Prognoza pentru următoarele zile

0 160

Vremea devine tot mai instabilă, ploile apar vreo câteva zile şi în majoritatea zonelor, iar temperaturile scad prin vest, dar rămân acceptabile în rest.

Marți, aversele vin în reprize scurte, cu răbufniri de vânt şi chiar grindină, iar în dealurile Olteniei şi în Banat se pot strânge 30 l/mp.

În Dobrogea şi Bărăgan norii se înmulţesc cu fiecare oră şi o să plouă temporar, inclusiv la noapte. Termic, sunt modificări imperceptibile, deocadată. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, asistăm la o creştere a instabilităţii şi la averse frecvente. Maximele pierd vreo două grade, la fel şi minimele. În nordul Moldovei şi în Bucovina, vremea se răcoreşte simţitor, iar ploile apar din când în când, în aceeaşi combinaţie: cu tunete, fulgere, răbufniri de vânt şi chiar grindină.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş apar nori de averse şi o să plouă, dar mai puţin decât în rest. Maximele scad cu câteva grade şi aici.

În schimb, în vestul ţării, ziua va fi una neplăcută şi răcoroasă. Maximele pierd vreo cinci grade, iar norii persistă şi o să plouă destul de des. În Banat se strâng 20 l/mp. 
Instabilitatea cuprinde şi zona Transilvaniei. O să apară aversele de azi, şi vor fi zgomotoase şi consistente în zona Meridionalilor. Plouă şi la noapte.

Se adună norii de ploaie şi deasupra Olteniei. Plioile vor fi zdravene, mai ales la deal şi la munte, iar cantităţile de apă vor fi destul de mari şi aici. În ţinuturile sudice, temperaturile scad cu vreo două grade faţă de ieri, zărim şi soarele pentru scurte momente, dar instabilitatea cuprinde şi această zonă. Ploile vor fi scurte, şi în mai multe serii.

În Bucureşti, atmosfera va fi destul de agitată, cu intensificări de vânt şi înnorări persistente. Va ploua în multe reprize, maxima scade faţă de luni, la fel şi presiunea atmosferică.

La munte, o să plouă mult. Azi, aversele cuprind toate masivele, dar prin Meridionali şi în Munţii Banatului se pot strânge şi 30 l/mp.

Şi miercuri avem nori de ploaie. Va ploua, pe rând, cam peste tot, iar la deal şi la munte se adună cantităţi mai mari de apă. Vântul va fi mai insistent în sud, est şi prin centru, iar nivelul presiunii atmosferice mai scade puţin.

Joi, rămânem cu aceleaşi condiţii meteo: multă instabilitate şi ploi de vară în toate zonele, vânt activ şi temperaturi acceptabile.

Chiar şi vineri mai apar câteva averse, dar norii se restrâng în sud-vest şi se mai încălzeşte.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More