Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vreme instabilă în toată țară. Prognoza meteo pentru următoarele zile

0 199

Vreme schimbătoare în toată țara în următoarele zile, anunță meteorologii, care spun că până vineri vremea va fi în continuare rece și instabilă în majoritatea regiunilor.

Miercuri, valorile termice vor continua să se situeze în jurul celor climatologic specifice datei. Se va înnora treptat la început în vest, nord-vest şi în centru, precum şi în zonele montane şi submontane aferente, apoi şi în restul ţării. Doar izolat şi trecător, la munte se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană, în special la altitudini mari. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât cele înregistrate în ziua anterioară vor fi cuprinse între 5 şi 12 grade.

Vremea la munte

La munte, temperaturile vor marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă şi se vor apropia de cele normale pentru această perioadă a anului. Cerul, variabil în primele ore ale intervalului, se va înnora treptat la început în masivele vestice apoi şi în restul zonelor. Doar izolat şi trecător, se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

Vremea joi și vineri

Joi, regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiuni și 12 grade la Giurgiu. Temporar se vor semnala precipitații slabe în regiunile sudice și la munte. Acestea vor fi sub formă de ploaie, la munte vor fi mixte, iar la altitudini mari va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, iar la cote mult mai reduse, pe spații mici și în nord-vestul și estul țării.

În capitală, valorile termice se vor situa în continuare în jurul celor normale datei. 0…1 grad dimineaţa, poate –1 grad în inprejurimi și în jur de 10 grade la amiază. Cerul va avea înnorări, dar ploaia se amână pentru noaptea.

Vineri, temporar se vor semnala precipitații slabe, local în regiunile intracarpatice și în zona montană, iar pe arii mai restrânse, în special în prima parte a zilei și în cele sud-estice. Acestea vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, iar la munte mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în special în masivele vestice și sud-vestice, iar la cote mai reduse și pe spații mai mici și în vestul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 13 grade, cu cele mai mari valori în Oltenia, la Drobeta Turnu Severin.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar trecător, în primele ore ale zilei vor fi posibile ploi slabe. Dimineața, 2…3 grade și la amiază, 10-11 grade.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More