Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vreme instabilă și ploi. Vezi prognoza pe următoarele zile

0 124

avertizare-meteo-vant_ploi

După un sfârșit de săptămână călduros, cu zile cu mult soare și temperaturi ridicate, vremea se schimbă începând de luni. Ne așteaptă câteva zile de vreme foarte capricioasă, chiar severă în mai multe zone ale țării.

Instabilitatea atmosferică va fi foarte accentuată, în prima parte a zilei de luni în nord, în centru, dar şi în sud-vestul ţării. După amiază şi seara în centru, în est şi în sud-est dar şi în celelalte zone de deal şi de munte, vor fi averse însoţite de fulgere, tunete şi intensificări ale vântului ce pot luă izolat aspect de vijelie. Vom avea parte de ploi cu caracter torenţial dar şi căderi de grindina. În vestul ţării vremea e mai liniștită, cu mai mulţi nori şi condiţii de ploaie în primele ore şi mai mult soare pe parcursul zilei. Vremea rămâne deosebit de caldă pentru această dată în regiunile extracarpatice, dar în celelalte regini se va răci uşor şi vorbim despre maxime de la 21 grade în Maramureș până la 32 grade în Muntenia.

Marţi, în sud-estul şi nordul ţării precum şi în zonele de munte vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, fenomene care după-amiază şi în noaptea de marţi spre miercuri vor reveni şi în celelalte regiuni. Izolat vor fi condiţii de grindină. În sud şi în est vom avea în continuare vreme mai caldă decât în mod normal, iar la nivelul întregii ţări vorbim despre maxime cuprinse în general între 20, 21 grade în Maramureş şi în Dealurile de vest şi 32 grade în Lunca Dunării.

Miercuri vremea va fi în general instabilă în aproape toată țara şi temporar vor fi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului în mai toate regiunile. Izolat nu vor lipsi ploile mai însemnate cantitativ şi chiar grindină. Sub aspect termic vom remarca diferenţele foarte mari între nord-vestul şi sudul ţării. Maximele pleacă de la 17 grade în Maramureș şi ajung chiar şi la 33 grade în sudul extrem al ţării, în Lunca Dunării, aşadar în vest şi în nord-vest e uşor mai răcoare decât în mod normal iar în sud şi în sud-est avem parte încă de vreme deosebit de caldă.

Şi joi vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a ţării, cu înnorări şi ploi pe arii extinse, mai ales averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de fulgere, tunete şi intensificări ale vântului ce pot luă aspect de vijelie şi vorbim, bineînţeles şi de condiţii de grindină. Temperaturile scad în aproape toate regiunile, vorbim despre valori care se vor situă în general între 18 şi 28 grade. Spre finalul săptămânii nu scăpăm de fenomenele asociate instabilităţii atmosferice.

Vineri vor fi averse, descărcări electrice, vânt turbulent, în cea mai mare parte a ţării, iar maximele vor fi mai apropiate în general de cele normale.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More