Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vremea cadourilor extravagante într-o societate aparent săracă

0 58

cadou mos nicoale

Asist de câteva ore bune l o adevărată demonstrație de bogăție și extravaganță. Pe rețelele sociale, dar și în viața reală, toată lumea se laudă cu cadourile primite de Moș Nicolae.

Nu știu, poate sunt eu învechită, poate am trăit în alte vremuri și am deprins obiceiuri sărăcăcioase. Dar ce știu eu, idei cu care am crescut, e că de Moș Nicolae se oferă cadouri simbolice, minuscule și ca preț și ca mărime.

O nuielușă pentru copiii care au fost neastâmpărați pe parcursul anului (și aici mă refer chiar la o nuielușă, chiar dacă e cu o fundiță, nu  la tot felul de bote și boticuțe țigănește împodobite), câteva dulciuri, poate fructe sau o mică jucărioară. Iar în ceea ce-i privește pe cei mari, de Moș Nicolae se practică tot cadouri simbolice, o ciocolățică, o eșarfă, o pereche de mănuși sau un fular, poate chiar ceva papuci de casă.

Văd însă că vremurile s-au schimbat. Ne plângem zi de zi că o ducem greu, că n-avem salarii, că pensiile sunt mici, că de abia avem ce pune pe masă de sărbători. În ceea ce privește cadourile, însă, se pare că trăim ca-n țările occidentale cu economiile dezvoltate.

Am avut parte azi de o adevărată demonstrație de extravaganță în ceea ce privește cadourile de Moș Nicolae: smartphone-uri, tablete, parfumuri de lux, jucării pentru cei mari și pentru cei mici cu prețuri de depășesc cu mult salariul minim pe economie. Și stau și mă întreb: dacă acum oferiți cadouri de acest gen, de Crăciun ce dați, fraților? Automobile, apartamente, vacanțe în Dubai?

Eu știți ce am primit de Moș Nicolae? O seară de ajun minunată alături de cei mai buni prieteni, o zi plină de afecțiune petrecută în familie, o ciocolată, un rimel și un pachet de țigări. Și cu toate astea, mă simt cea mai fericită. Pentru că cred cu tărie că fericirea primirii unui cadou nu vine din valoarea bănească a cadoului, ci din ceea ce-ți oferă acesta din punct de vedere sentimental și din bucuria faptului că cineva drag s-a gândit și la tine.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More