Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vremea de 1 Mai: Alertă meteo de instabilitate atmosferică pentru întreaga ţară sâmbătă şi duminică

0 78

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare meteorologică de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată valabilă sâmbătă şi duminică în întreaga ţară.

În intervalul 29 aprilie, ora 10 – 30 aprilie, ora 18, meteorologii avertizează că vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător şi cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal şi de munte, precum şi în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei şi local în Muntenia.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali.

‘Începând de mâine de la ora 10:00 (sâmbătă, 29 aprilie 2017, n.r.), până poimâine, la ora 11:00 (duminică, 30 aprilie 2017, n.r.), avem în vigoare o informare meteorologică pentru instabilitatea atmosferică accentuată și ploi însemnat cantitativ. Astfel, în acest interval, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse care pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină. Asemenea fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal și de munte, precum și în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și local în Muntenia. Cantitățile de apă vor depăși local 20 — 25 l/mp și izolat 35 — 40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților Orientali. Astfel de manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în după-amiaza zilei de astăzi, 28 aprilie, precum și în noaptea de vineri spre sâmbătă, în regiunile din jumătatea de vest a țării, dar și pe spații mai restrânse’, a arată specialiștii ANM.

Pentru luni, meteorologii arată că vremea se va mai îmbunătăți, însă există în continuare șanse de precipitații, mai ales în zonele deluroase și la munte.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More