Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Vremea până pe 1 septembrie. Vezi prognoza meteo

2 61

vremea-Meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 19 august – 1 septembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

TRANSILVANIA

Atât regimul termic mediu diurn, cât şi cel nocturn, vor avea o tendinţă de scădere uşoară şi treptată pe tot parcursul intevalului de prognoză. Astfel, temperaturile maxime, de aproximativ 30 de grade Celsius în primele două zile, vor ajunge până la medii de 24…25 de grade, în perioada 30 august – 1 septembrie. Minimele termice se vor încadra între 14 grade, în nopţile de 19 şi 20 august şi 11 grade Celsius, în jurul datei de 1 septembrie.

Ploile vor fi prezente aproape zilnic după 22 august, dar probabilitatea pentru averse mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse va fi mai mare în ziua de 27 august şi, din nou, între 30 august şi 1 septembrie.

MARAMUREŞ

Temperaturile maxime vor scădea uşor după primele două zile şi vor ajunge în ziua de 23 august la o medie de aproximativ 28 de grade Celsius, după care se vor menţine în jurul acestei valori până în data de 26 august. Va urma o nouă scădere, care va aduce valorile diurne până la medii de 25…26 de grade Celsius în perioada 29 august – 1 septembrie. Minimele termice vor avea aceeaşi tendinţă de scădere, cu aproximativ 3 grade, pe tot parcursul celor doua săptămâni de prognoză, pornind de la valori în jurul a 15 grade Celsius în primele trei zile.

Ploile de scurtă durată îşi vor face apariţia începând cu data de 21 august, dar pe arii mai extinse şi, posibil, mai importante cantitativ, vor fi în zilele de 25, 27 si 30 august.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More