Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Wifi în restaurante și baruri doar cu buletinul

0 59

No wifi

Începând de la 1 ianuarie 2016 românii vor fi nevoiți să se legitimeze cu buletinul dacă vor să se conecteze la internet wireless în punctele gratuite din oraș.

Astfel, conform noilor prevederi din ”legea prepay”, cine dorește să se conecteze la un hotspot Wifi dintr-un magazin ori restaurant sau de pe o terasă, trebuie să ofere datele de identificare angajaților societății respective. Aceste date vor fi stocate timp de 6 luni de zile de către administratorii localului respectiv, sau ai magazinului.

Prevederile legii nu se aplică și în cazul punctelor de acces la internet wireless din parcuri, instituții publice sau alte locuri publice unde există instalat un hotspot.

”Legea prepay” a fost adoptată ieri de Camera Deputaților, care este for decizional, cu 195 de voturi ”pentru”, 75 de abțineri și 20 de voturi împotrivă, urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Conform acesteia, deținătorii de cartele preplătite trebuie să fie înregistrați în baza de date națională cu datele personale din cartea de identitate, pașaport sau permis de conducere.

Cei care au o cartelă de telefon prepay au la dispoziție mai bine de un an de zile pentru a furniza operatorilor de telefonie mobilă datele de identificare. În cazul în care până la 1 ianuarie 2016 aceștia nu sunt înregistrați cu datele de identificare, numărul de telefon va fi anulat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More