Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Windows 10 a fost lansat oficial. Sistemul de operare al Microsoft va fi disponibil în 190 de țări

0 261

Microsoft-windows10-TS_0

Sistemul de operare Windows 10 a fost lansat miercuri pe plan global de către Microsoft și va fi disponibil în cursul acestei veri în 190 de țări și 111 limbi.

Utilizatorii de Windows 7 și 8 pot face gratuit upgrade la versiunea Windows 10 a sistemului de operare dar companiile și producătorii de PC-uri vor trebui să plătească pentru versiunile lor. Oferta nu este disponibilă, însă, pentru cei care folosesc încă Microsoft Vista sau sistemul XP. Aceștia vor trebui să cumpere o nouă licență pentru Windows 10.

Noul sistemul de operare include meniul Start și va rula atât pe PC-uri, cât și pe tablete, console de joc și smartphone-uri. De asemenea, Windows 10 include și un nou browser de Internet — Edge — și un asistentul personal digital — Cortana.

 

Microsoft susţine că noul sistem de operare este cel mai sigur Windows de până acum, acesta fiind livrat ca serviciu şi ulterior actualizat automat cu cele mai recente inovaţii şi funcţii de securitate.

Windows 10 va fi disponibil pe o gamă largă de dispozitive, inclusiv PC-uri, tablete, telefoane, Raspberry Pi, Xbox One, HoloLens, peste 2.000 de dispozitive şi configuraţii fiind deja în proces de testare.

„Astăzi intrăm într-o nouă eră Windows. Încă de la început, Windows 10 a fost unic – conceput cu ajutorul feedback-ului primit de la peste cinci milioane de fani, livrat ca serviciu şi oferit ca upgrade gratuit. Suntem foarte încântaţi să oferim, împreună cu partenerii noştri, cel mai bun Windows care a existat vreodată, un sistem de operare care le va permite oamenilor şi organizaţiilor din întreaga lume să realizeze lucruri extraordinare”, a declarat Terry Myerson, Executive Vice President, Windows and Devices Group Microsoft Corp.

Microsoft a introdus noi caracteristici de securitate pentru Windows 10, în același timp modificând politica de licențiere.

Potrivit vicepreședintelui Microsoft, Terry Myerson, obiectivul companiei este ca Windows 10 să ruleze pe un miliard de dispozitive în primii 2-3 ani de la lansare. În schimb, compania a confirmat că versiunea de Windows 10 pentru alte dispozitive, inclusiv telefoane mobile, nu va fi disponibilă decât la finele acestui an.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More