Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Windows 10 rulează pe 200 de milioane de dispozitive

0 223

Grupul informatic american Microsoft Corp. a anunțat luni că Windows 10, cea mai nouă versiune a sistemului său de operare, rulează deja pe 200 de milioane de dispozitive, compania precizând că acesta este cel mai rapid ritm de adoptare înregistrat vreodată de unul din sistemele sale de operare, informează Reuters.

Lansat pe piață în luna iulie 2015, Windows 10 rulează atât pe computere personale, cât și pe dispozitive de genul telefoane mobile. Spre deosebire însă de predecesorul său, Windows 10 a fost lansat sub forma unui upgrade gratuit pentru cei care utilizează versiunile Windows 7 și 8.1.

În urmă cu doar două luni, directorul general de la Microsoft, Satya Nadella, anunța că 110 milioane de dispozitive rulează Windows 10, ceea ce înseamnă că numărul PC-urilor și telefoanelor care utilizează cel mai nou sistem de operare Windows s-a dublat în perioada sărbătorilor.

Microsoft a promis acționarilor săi că Windows 10 va ajunge la un miliard de utilizatori în trei ani de la lansare, ceea ce ar fi cea mai mare rată de adoptare înregistrată vreodată de un sistem de operare Microsoft. Până acum cea mai mare parte din creșterea înregistrată de Windows 10 se datorează consumatorilor de retail, în condițiile în care consola de jocuri video Xbox a ajutat la adoptarea sistemului de operare Windows 10. Însă succesul Windows 10 va depinde de adoptarea sa de către companii. Microsoft a precizat că aproape trei sferturi din clienții săi corporate testează Windows 10.

Succesul lui Windows 10 este crucial pentru strategia directorului general de la Microsoft, Satya Nadella, de a construi un ecosistem de dispozitive, software și servicii care lucrează împreună într-un mod similar cu ceea ce fac în prezent Apple și Google. În plus, Microsoft mizează pe Windows pentru a relansa veniturile rezultate de pe urma vânzărilor de sisteme de operare pentru PC-uri, care au scăzut cu 19% în ultimii cinci ani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More