Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Workshop-uri de medicină penitenciară la Penitenciarul-Spital Dej – FOTO

0 35

workshop medicina penitenciara DSC01019

În perioada 16-19 mai 2013, la Cluj-Napoca s-a desfăşurat una dintre cele mai prestigioase manifestări ştiinţifice studenţeşti din România şi anume Congresul Internaţional pentru studenţi şi tineri medici – Medicalis 2013.

Evenimentul a fost organizat de către Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca, Administraţia Naţională a Penitenciarelor fiind partener ştiinţific. Ajunsă la cea de-a 14-a ediţie, manifestarea atrage anual peste 750 de participanţi din ţară şi din străinătate, în Aula şi Amfiteatrele Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, Cluj-Napoca.

Programul congresului a cuprins lucrări ştiinţifice susţinute de către studenţi, conferinţe şi workshopuri la care au luat parte personalităţi ale lumii medicale clujene, naţionale şi internaţionale.

Prezentările ştiinţifice intitulate „Correctional Medicine: International Challenges and Opportunities” au fost prezentate de către Dr. John May, preşedintele – „Health Through Walls” şi membru în conducerea – „International Corrections and Prisons Association”.

Workshop-ul „Prison medicine”, aflat la cea de-a treia ediţie şi realizat în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, s-a desfăşurat în zilele de 17 şi 18 mai, de la ora 09:30 la Penitenciarul Spital Dej şi a cuprins: prezentarea organizării asistenţei medicale în reţeaua penitenciarelor din România, vizitarea penitenciarului şi prezentări powerpoint: “Autoagresiunile în penitenciare – între mit şi realitate” şi “Telemedicina în sistemul penitenciar românesc”.

Tot în cadrul acestui congres, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a organizat un stand de promovare a ofertei de dezvoltare a carierei profesionale medicale, în sistemul penitenciar.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.