Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Zalău – Condamnări în cazul de agresiune și viol asupra unei copile de 16 ani. Ce pedepse au primit agresorii

0 212

Adolescentul, de 19 ani, și minora care au agresat și violat o copilă de 16 ani în Zalău și-au primit pedepsele.

Judecătorii din Zalău au venit cu primele pedepse în cazul unui viol petrecut în luna septembrie în municipiul Zalău.

Reamintim că o copilă, de 16 ani, a fost bătută crunt și apoi violată de către un adolescent, de 19 ani, și o altă fată, de 16 ani, care a obligat-o să-i facă sex oral. Agresiunea ar fi fost pusă la cale de o altă copilă, în vârstă de 13 ani.

Astfel magistrații au hotărât ca Ionuț Farcaș, adolescentul de 19 ani, să primească o pedeapsă cu închisoarea de 7 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Judecătorii zălăuani, scriu cei de la Adevărul, l-au găsit vinovat de comiterea infracţiunii de viol, pentru care i-au aplicat 7 ani de închisoare, dar şi de lovire şi alte violenţe, pentru care l-au condamnat la alţi doi ani de închisoare.

Cum cele două fapte au fost săvârșite în stare de concurs real, instanţa a contopit cele două pedepse şi au aplicat-o pe cea mai mare, adăugând un spor de o treime din cealaltă. De asemenea, i s-a interzis să comunice cu victima ori cu membrii familiei ei sau de a se apropia de aceştia la mai puţin de 100 de metri, pe o durată de cinci ani.

În schimb, agresoarea, tot de 16 ani, urmează a fi internată într-un centru de detenţie pe o durată de trei ani pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lovire sau alte violenţe. Cei doi inculpaţi, care se află în arestul Poliţiei Sălaj, au fost obligaţi să achite Spitalului Judeţean Zalău circa 4.300 de lei, reprezentând cheltuielile efectuate cu serviciile medicale oferite persoanei vătămate, actualizate cu dobânda legală penalizatoare de la data acordării serviciilor până la data plăţii efective.

De asemenea, ei vor avea de plătit victimei câte 20.000 de lei cu titlu de daune morale şi 300 de lei, daune materiale, dar şi câte 1.200 de lei cheltuieli judiciare. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More