Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zalău, Jibou și Cehu Silvaniei, în carantină totală

0 893

Judeţul Sălaj a devenit, duminică, primul judeţ din România cu o rată a incidenţei de peste 5 la mia de locuitori. Iar aseară s-a luat şi decizia carantinării timp de 14 zile a muncipiului Zalău şi a oraşelor Jibou şi Cehu Silvaniei, după ce acestea au depăşit pragul de 8 infectări la mia de locuitori.

Municipiul Zalău şi oraşele Jibou şi Cehu Silvaniei, localităţi în care rata infectărilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile depăşeşte 8 la mia de locuitori, vor fi carantinate.

Anunţul a fost făcut luni seara de către purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Sălaj, Florina Man, care a precizat că pentru cele trei localităţi va fi demarată procedura de carantinare, transmite Agerpres.

Decizia autorităţilor vine după ce luni, în cadrul unei videoconferinţe organizată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, premierul Ludovic Orban le-a cerut prefectului de Sălaj şi directorului Direcţiei de Sănătate Publică din judeţ să dispună carantina în localităţile unde s-a depăşit indicele de infectări cu SARS-CoV-2 de 6 la mie.

În Sălaj erau, luni, 3.011 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, cu 1.923 cazuri pozitive în prezent, din care 178 persoane spitalizate şi 1.745 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimţit să se izoleze şi sunt monitorizate de medicul de familie.

Sălajul a devenit, duminică, primul judeţ din România unde rata infectărilor a cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a fost mai mare de 5.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More