Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Zalău: Peste 130 de articole suspecte de contrafacere, ridicate în urma unei acțiuni a poliției

0 116

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat ieri, în municipiul Zalău, o acțiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de evaziune fiscală. O infracţiune a fost constatată şi opt sancţiuni contravenţionale au fost aplicate.

La data de 17 mai a.c., în intervalul orar 10.00-18.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat, în municipiul Zalău, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de evaziune fiscală, a ilegalităților comise în domeniul mărfurilor alimentare, legumelor și fructelor, precum și a produselor contrafăcute.

Au fost verificați 25 de agenți economici.

În acest context, poliţiştii au constatat­­ o infracţiune de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, fiind ridicată, în vederea confiscării, suma de 4278 de lei.

De asemenea, a fost aplicată şi o sancţiune, în valoare de 20000 de lei, la Ordonanţa de Urgenţă nr. 28/1999 privind obligativitatea agenților economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale.

Totodată, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor,  de la punctul de lucru ale unei societăți comerciale, 137 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte (bluze, pantofi, haine pentru copii etc.), întrucât existau suspiciuni că acestea poartă o marcă înregistrată fără acordul titularului de drept.

La acţiune, poliţiştii au beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Sălaj. În acest domeniu au fost constatate nereguli în cazul a opt agenţi economici, urmând a fi luate măsurile legale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More