Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zalău – Românii plecați în străinătate, prioritate strategică a programului de guvernare

0 652

Un secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost prezent ieri la Zalău. A declarat că românii plecați în străinătate sunt o prioritate strategică a programului de guvernare 2017-2020.

Lilla Boglarka Debelka, secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, a fost prezentă ieri în municipiul Zalău, județul Sălaj, pentru a lansa o campanie națională de informare intitulată „Informare acasă! Siguranţă în lume!”.

Se pare că această campanie are ca și scop principal conștientizarea riscurilor pe care o persoană, ce vrea să se stabilească în altă țară, le poate întâmpina. Conform secretarului de stat există aproximativ 10 milioane de români plecați în străinătate, iar aceștia constituie o prioritate strategică a programului de guvernare 2017-2020.

„Ne află astăzi în faţa dumneavoastră pentru a discuta despre o temă de importanţă majoră, care ne preocupă atât la nivelul administraţiei guvernamentale, cât şi la nivel social, problemele cu care se confruntă românii din afara graniţelor ţării, printre care remarcăm pericolul exploatării prin muncă, al exploatării sexuale, al exploatării prin cerşetorie, al traficului de persoane” a declarat Lilla Debelka.

Conform AGERPRES, proiectul se va derula în două etape, prima în lunile mai-iunie, destinată tinerilor, iar a doua în perioada septembrie-octombrie, destinată persoanelor adulte, şi se va desfăşura la nivelul celor 41 de judeţe ale României.

De asemenea se pare că grupul țintă vizat în Zalău a fost cel al elevilor căci la întâlnirea au participat directori şi directori adjuncţi de la fiecare liceu din judeţ, diriginţi ai claselor a XI-a şi a XII-a, reprezentanţi ai consiliilor elevilor şi reprezentanţi ai părinţilor.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More