Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zâmbiți, vă rog! Azi e Ziua Internațională a Fericirii

0 326

ziua internationala a fericirii

Organizaţia Naţiunilor Unite a proclamat data de 20 martie ca fiind Ziua Internaţională a Fericirii. Decizia a fost luată la propunerea statului Bhutan şi a fost aprobată, prin consens, de toţi cei 193 de membri ai ONU.

Potrivit rezoluţiei Adunării Generale a ONU, căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane, iar fiecare ţară trebuie să organizeze în această zi activităţi educative.

„În această Zi Internațională a Fericirii, să ne consolidăm angajamentul nostru pentru o dezvoltare umană durabilă și incluzivă și să ne reînnoim obligațiunea de a-i ajuta pe alții. Atunci cînd contribuim la binele comun, devenim mai bogați. Compasiunea promovează fericirea și ne ajută să construim viitorul pe care ni-l dorim”, se arată într-un comunicat de presa emis de ONU.

Ziua fericirii mondiale coincide cu Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită anual pe 20 martie prin diverse manifestări de promovare a limbii franceze.

Franceza este una dintre limbile oficiale folosite de cele mai importante organizaţii internaţionale precum Organizaţia Naţiunilor Unite, Consiliul Europei, Uniunea Europeană, Interpol, Comitetul Olimpic Internaţional sau Crucea Roşie. Este a doua limba străină predată în şcoli, după limba engleză şi se vorbeşte în mod oficial în 32 de ţări de pe 5 continente.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More