Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zăpada a pus stăpânire pe DN 1C Dej – Cluj și pe Autostrada Cluj – Turda – VIDEO

0 3.347

Ninge fără oprire de sâmbătă dimineață, iar drumarii par să nu facă față situației, ceea ce creează mari probleme participanților la trafic.

După mai multe ore în care a nins abundent pe tot parcursul zilei, sâmbătă seara drumurile din județul Cluj au fost complet acoperite de omăt. Autoritățile locale și județene au scos utilajele de deszăpezire pe teren, însă acestea nu fac față.

Sâmbătă seara, circulația era îngreunată pe drumul național 1C, la ieșire din Dej spre Cluj-Napoca, unde șoseaua era complet acoperită de zăpadă. În timp ce șoferii se chinuie să înainteze prin omăt, utilajele de deszăpezire nu se văd nicăieri, asta deși autoritățile au dat asigurări că lucrează fără încetare pentru a curăța șoselele.

La fel de gravă este situația și pe autostradă, între Gilău și Turda, unde pe lângă faptul că neaua acoperă complet carosabilul, este și ceață, ceea ce sporește pericolul pentru participanții la trafic.

Mai mult, unii dintre cei care au avut de înfruntat condițiile vitrege de pe autostradă în această seară recomandă celorlalți participanți la trafic să aleagă drumul național 1, Turda – Cluj, fiind mai curat decât autostrada.

De asemenea, polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic să-și echipeze mașinile pentru circulație în condiții de iarnă, să conducă prudent și să adapteze viteza la condițiile de drum.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.