Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Zbor turistic Cluj-Antalya, inaugurat azi de compania Need Tour. Oferte turistice inedite ale tour-operatorului – VIDEO

0 861

Antalya a devenit în ultimii ani una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, în special ale ardelenilor și clujenilor, care an de an aleg în număr tot mai mare să-și petreacă zilele concediului de vară pe litoralul Turciei.

Tocmai pentru că există o cerere tot mai mare, este nevoie și de o ofertă tot mai lărgită, mai competitivă, motiv pentru care tour-operatorul Need Tour, cu o experiență de 10 ani în domeniu, a inaugurat azi, pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, zborul de tip charter cu o frecvență săptămânală, între Cluj și Antalya.

Zborurile turistice vor debuta începând cu data de 2 iunie şi se vor întinde până pe 22 septembrie 2018, fiind operat în fiecare zi de sâmbătă.

În prezența primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a directorului general adjunct al Aeroportului Cluj, Iuliu Pop, dar și a numeroși jurnaliști clujeni, reprezentanții companiei Need Tour au făcut o scurtă prezentare a destinației turistice preferate a clujenilor, dar și a ofertei turistice din acest an.

Astfel, Need Tour România oferă pachete de vacanță și produse de lux, adaptate pentru nevoile turiștilor săi, dar și pachete pentru familii, care includ toate asigurările necesare călătoriilor. Mai mult, pentru a veni în întâmpinarea pieței, agenția își propune ca din 2018 toate pachetele sale să includă o asigurare împotriva insolvenței.

someseanul-conferinta de presa need tour aeroport cluj (1)Aytac Acikgoz, co-fondator și Director Departament Dezvoltare, Need Tour România a insistat în special pe pachetele de vacanță destinate familiilor, spunând că peste 80% dintre resorturile și hotelurile cu care compania sa colaborează oferă astfel de pachete. Majoritatea ofertelor au ca destinație resorturi de 5 stele de lux, cu ultra-all-inclusive, însă printre ofertele companiei sunt și pachete mai accesibile, la hoteluri de 3 sau 4 stele, cu demi-pensiune sau doar mic dejun inclus.

Prețul unui pachet de vacanță pentru o familie compusă din doi adulți, cu doi copii minori, pentru o perioadă de 7 zile în Antalya, cu ultra-all-inclusive, este de aproximativ 1.200 de euro, în tarif fiind incluse atât zborul dus-întors, masa și cazarea, cât și asigurările de călătorie, programele de distracție pentru cei mici și cei mari în interiorul resortului, sau alte facilități oferite de către primitoarele gazde.

Ca un element de noutate cu care Need Tour dorește să-și cucerească începând din acest an clienții, este serviciul de babysitter asigurat pe perioada sejurului. Astfel, românii care aleg să-și creeze vacanța cu Need Tour vor beneficia la hotelurile unde vor fi cazați nu doar de ghid în limba română sau de animatori vorbitori de română, ci și de personal calificat, vorbitor de limba română, cu care să-și lase preț de câteva ore zilnic copiii, pentru ca adulții să poată petrece în tihnă concediul.

someseanul-conferinta de presa need tour aeroport cluj (2)Întrebat în cadrul conferinței de presă de azi despre siguranța călătoriilor în Turcia, având în vedere conflictele armate și atentatele care au avut loc în ultimii ani în această țară, Aytac Acikgoz a spus că nu are puterea de a prezice viitorul, astfel că nu poate oferi garanții nelimitate. Însă, ceea ce poate să transmită cu certitudine este că până acum zona Antalya a fost ferită complet de pericole, având în vedere și depărtarea geografică față de zonele de conflict militar și că familia lui locuiește în Antalya, ceea ce poate fi o asigurare personală că are încredere să-și crească el însuși copiii în Antalya, fără să se teamă pentru viața lor. Tocmai de aceea, le recomandă turiștilor să aibă în continuare încredere în turismul din zona Antalya și le transmite românilor să nu le fie teamă să-și facă și în acest an și în anii următori concediile pe malul Mediteranei în zona Antalya.

someseanul-conferinta de presa need tour aeroport cluj (emil boc)Prezent la conferința de presă de azi, primarul Emil Boc a apreciat dezvoltarea spectaculoasă de care s-a bucurat Aeroportul Internațional Cluj în ultimii ani, punând accent pe creșterea numărului de pasageri de la an la an, dar și pe creșterea numărului de destinații și zboruri turistice spre tot mai multe țări de pe aeroportul clujean. Acesta a anunțat, de asemenea, că va face tot ceea ce ține de el ca și turiștii străini să viziteze în număr tot mai mare Clujul și Transilvania, astfel încât turismul în Cluj-Napoca să înregistreze o tot mai mare creștere, atât în ceea ce privește plecările, cât și în ceea ce privește primirile de oaspeți străini în orașul e pe Someș.

“Clujul devine tot mai mult şi un centru de referinţă în domeniul turismului. Pe de-o parte, numărul turiştilor care vin în Cluj-Napoca creşte an la an, iar pe de altă parte avem o creştere exponenţială a clujenilor şi a transilvănenilor care călătoresc din acest puternic centru de referinţă în materie turistică, un hub de legătură pentru cele mai importante destinaţii de turism”, a declarat Emil Boc.

Mihaela Crăciun, director general al Need Tour România le-a vorbit celor prezenți și despre planurile companiei pentru acest an. Astfel, Need Tour ca organizator al Festivalului Need for Fest, are în plan crearea unei replici a festivalului și în România, peste doi ani. La Need for Fest, ediția 2018, în Antalya, organizat în perioada 30 aprilie – 7 mai, sunt anunțați peste 100 de artiști internaționali, patru dintre aceștia fiind și din România.

Mihaela Crăciun a anunțat că charterul din Cluj-Napoca spre Antalya este cel mai mare pe care compania îl pune la dispoziție în România, fiind vorba despre un zbor cu 216 locuri săptămânal, cu plecare sâmbăta, prin compania aeriană Atlas Global. Celelalte chartere ale companiei sunt cu plecare din Oradea, București sau Suceava.

”Oferim vacanțe de suflet. Noi suntem o echipă care pune foarte mult preț pe calitatea serviciilor oferite. Sloganul nostru este ”Journey to the heart” și cu asta ne identificăm cu toții ca echipă. Noi facem din suflet ceea ce facem și ne dorim să oferim călătorii de suflet și oamenilor care participă”, a spus Mihaela Crăciun.

someseanul-conferinta de presa need tour aeroport cluj (3)În cadrul conferinței de presă de azi, Iuliu Pop, director general adjunct al Aeroportului Cluj, a făcut și o scurtă prezentare a evoluției zborurilor de pe aeroportul clujean, în special a zborurilor turistice.

Astfel, în vara anului 2017, de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj au fost operate zboruri turistice către 10 destinații de vacanță din 4 țări (Turcia, Grecia, Spania și Egipt). Cele mai multe chartere au fost către Antalya (Turcia), operate de către 6 companii aeriene, devenind astfel destinația preferată a pasagerilor care aleg să călătorească de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. În cifre această destinaţie de top a fost aleasă în anul 2017, de către 39.130 pasageri, însumând 47,5% din numărul total al pasagerilor realizat pe zborurile charter de la nivelul anului trecut. Spre deosebire de 2016, când s-au înregistrat 67.800 pasageri pe zborurile charter, în 2017, s-au înregistrat 82.700 pasageri, în creștere cu 22%.

Anul acesta, au fost anunţate până în acest moment, un număr de 12 destinaţii turistice din 5 ţări de destinaţie (Egipt, Grecia, Spania, Turcia şi Tunisia), cea mai bine deservită, rămânând Antalya, cu 7 zboruri/săptămână, cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Cluj. Zborurile turistice debutează  mai repede decât anul trecut, respectiv în 31 martie 2018 prin operarea zborului regulat sezonier al companiei aeriene Wizz Air către Palma de Mallorca, Spania. La câteva zile distanţă, respectiv 4 aprilie 2018, vor începe zborurile spre o a doua destinaţie turistică, prin operarea zborului charter către Hurghada, Egipt, de către compania aeriană Fly Egypt, prin tour operatorul ETI.

Compania ETI, a anunțat operarea neîntreruptă a zborului charter către Hurghada, din luna aprilie până la sfârșitul anului 2018. Acelaşi tour operator ETI a anunţat şi operarea unei noi destinaţii charter turistice de pe Aeroportul Internaţional Cluj, spre Sharm El Sheik, în fiecare zi de luni, în intervalul 11.06.2018 – 24.09.2018, prin zborurile aceleiaşi companii aeriene, Fly Egipt.

O altă noutate a acestui nou sezon turistic o reprezintă reluarea zborurilor turistice spre Tunisia, prin operarea zborurilor turistice spre Monastir, ale tour operatorului Amara Tour, în fiecare zi de miercuri din intervalul 13 iunie – 18 octombrie 2018.

someseanul-conferinta de presa need tour aeroport cluj

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More