Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zece pe linie la BAC pentru un elev din Dej. Rezultatele la toate liceele

0 489

Un număr de 97 de elevi au obţinut, la nivel naţional, media finală 10 la examenul de bacalaureat, în urma afişării primelor rezultate ale acestei evaluări, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. Dintre aceștia, nouă elevi de 10 curat sunt din județul Cluj.

Printre elevii de 10 ai țării se numără și un elev din Dej, Vlad Racolța (foto sus), de la Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian”.

”Dejul se poate mândri din nou cu rezultate de excepție obținute de elevi la Bacalaureat și Evaluarea Națională.
Vlad Racolța de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” a obținut media 10 la Bacalaureat, iar elevii: Bote Tudor Andrei de la Colegiul Naţional „Andrei Muresanu”, Haragus Maria Claudia şi Hozai Cristina Ioana de la Şcoala „Avram Iancu” şi Mora Radu Irinel de la Şcoala „Mihai Eminescu” au obținut media 10 la Evaluarea Naționala.

Aceste rezultate, care vorbesc de multă muncă și perseverență, ne fac să fim mândri și merită tot respectul și aprecierea noastră. Felicitări elevilor noștri de 10, cadrelor didactice care i-au pregătit, părinților. Felicitări tuturor elevilor de la școlile dejene, care au susținut Bacalaureatul și Evaluarea Națională, pentru rezultatele frumoase obținute pe Dej la cele două examene. Mult succes în drumul pe care și l-au ales”, spune primarul Costan Morar.

Ministerul Educaţiei a afişat azi primele rezultate ale examenului de bacalaureat.

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.

Elevii nemulţumiţi de notele primite pot depune contestaţii miercuri, între orele 16:00-20:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. În primul rând, el trebuie să fi susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. În plus, el trebuie să aibă minimum nota 5 la fiecare dintre probe, iar media finală trebuie să fie cel puţin 6.

Absolvenţii de clasa a XII-a au obţinut în 2017 un procent mai mare ca în anii trecuţi, fiind cea mai bună rată de promovare a bacalaureatului din ultimii 8 ani.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, miercuri, că rată de promovabilitate a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2017, înainte de contestaţii, este de 71,4%, în creştere cu 5% faţă de anul trecut.

 

Rezultate BACALAUREAT Dej:

  • Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” 
  • Liceul Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” 
  • Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”
  • Liceul Tehnologic ”Someș” 
  • Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More