Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A zecea zi de proteste la Cluj, chiar și după demisia ministrului Justiției – VIDEO

0 72

Clujenii nu se lasă în demersul lor de a protesta față de deciziile Ministerului Justiției și a Guvernului Grindeanu referitoare la modificările aduse Codului Penal și de Procedură Penală, ieșind pentru a zecea seară consecutiv în stradă.

Aproximativ 3.000 de persoane s-au adunat și joi seară în Piața Unirii din Cluj-Napoca, înarmați cu steaguri, mesaje, fluiere și vuvuzele.

Chiar dacă protestul la nivel național a pornit de la deja celebra ordonanță de urgență 13 a Guvernului Grindeanu, abrogată între timp de ordonanța 14, urmată apoi de demisia ministrului Justiției Florin Iordache, oamenii simt că pericolul n-a trecut. Atât în București și în alte mari orașe ale țării, cât și la Cluj-Napoca, protestatarii își exprimă nemulțumirea pentru faptul că prevederile ordonanței 13 vor fi cuprinse oricum într-un proiect de lege, protestează față de faptul că Parlamentul ar putea vota împotriva ordonanței 14, care abrogă ordonanța 13, și consideră întreg cabinetul Sorin Grindeanu vinovat și responsabil pentru situația creată și pentru faptul că încurajează în continuare corupții și corupția generalizată.

Mai mult, clujenii și-au declarat mâhnirea pentru faptul că Guvernul a alocat discreționar banii de la bugetul național, Clujul primind mai puțini bani decât județele din sud, cele conduse de baroni PSD.

După întâlnirea din Piața Unirii, protestatarii au plecat, ca de obicei, în marș prin centrul orașului, cu oprire pe la sediul PSD și apoi la Prefectura Cluj, pentru ca ulterior să treacă prin zona Primăriei Cluj-Napoca și să se întoarcă în punctul de întâlnire, unde, ca în fiecare seară înainte de despărțire, se intonează imnul național.

FOTO/VIDEO: Dan Bodea

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More