Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zeci de căței s-au întrecut la a treia ediție a Cupei Beliș, concurs de sănii trase de câini – FOTO/VIDEO

0 466

”Hai afară la zăpadă”, o expresie tot mai mult utilizată în ultima perioadă, s-a potrivit de minune pentru zeci de căței care s-au întrecut la concursul de atelaje, în cadrul celei de-a treia ediții a Cupei Beliș.

Cupa Beliș 2018 de sănii trase de câini a început în această dimineață în frumoasa localitate clujeană și va continua și mâine cu noi probe.

La startul acestei competiții, ajunsă deja la a treia ediție, s-au înscris mai multe echipaje atât din România, cât și din Ungaria, concursul atrăgând interesul a zeci de persoane care au luat cu asalt stațiunea montană din județul Cluj.

Pentru ediția din acest an, organizatorii (Asociația House of Happy Living) au creat două trasee. Astfel pe un traseu de 6,7 kilometri s-au întrecut atelajele cu 5 sau mai mulți câini, în timp ce traseul cu lungimea de 4,5 kilometri a fost rezervat atelajelor cu 2, 3 sau 4 câini.

Concursul a fost unul extrem de apreciat de mulțimea de spectatori care s-a răsfirat pe toată lungimea celor două trasee pentru a admira și a încuraja patrupedele participante în competiție, dar și pe conducătorii sau stăpânii câinilor, care prin astfel de concursuri capătă mai multă experiență, iar câinii beneficiază de un important antrenament.

Pe lângă spectacolul oferit de concursul în sine, spectatorii au avut șansa de a face cunoștință cu frumoasele patrupede, unii având chiar posibilitatea să-i mângâie și să-i facă vedete în adevărate ședințe foto. Câinii din rasa Husky siberian sau Malamut de Alaska au fost cei mai apreciați, dar toți au fost deopotrivă aplaudați și felicitați pentru efortul lor.

Efort care s-a dovedit istovitor atât pentru câini, cât și pentru cei careu au condus atelajele, însă la final toată lumea a fost încântată de concurs și cele câteva ore frumoase petrecute în natură, în splendidul peisaj oferit de munții din zona Beliș.

Duminică, începând cu ora 10, echipajele de câini înscrise în concurs vor lua din nou startul, în cadrul altor probe, după care toată lumea va participa la festivitatea de premiere.

https://www.facebook.com/pg/Someseanul/photos/?tab=album&album_id=1763844623678297

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More