Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zeci de copii și artiști din Dej au cântat și au dansat pentru Ziua Femeii – FOTO/VIDEO

0 77

someseanul-Spectacol Ziua Femeii Dej 2015 (33)

Spectacolul dedicat Zilei Femeii, organizat vineri la Centrul Cultural ”ARTA” din Dej a fost un real succes. Zeci de copii și artiști din Dej au cântat și au dansat în fața unei săli plină de spectatori.

Ca la fiecare spectacol de acest gen, manifestările au fost deschise de un scurt discurs al primarului Costan Morar, care s-a înarmat azi cu sute de garoafe roșii pe care le-a oferit doamnelor și domnișoarelor prezente la spectacol.

După cuvântul de deschidere, spectacolul a debutat, ca de obicei cu prichindeii de la ”Licuricii Literari” pregătiți de Mariana Reman. Spectacolul  de dans și poezie al ”licuricilor” a fost unul foarte gustat de publicul spectator, care a apreciat la fel de mult și dansurile de societate puse în scenă de sportivii clubului ”Latino Angels” pregătiți să devină campioni de Alexandru Miheștean și Vlad Pîslariu.

Un alt moment aparte a fost cel de muzică folk, interpretat de Petra și Marin Grad, pentru ca apoi spectacolul să continue cu un adevărat recital oferit de Corala ”Someșana” a Casei de Cultură Dej și solista Maria Dordoi (coordonator artistic Doina Sima-Minea).

Ansamblul folcloric ”Someșana” al Casei de Cultură a urcat de câteva ori pe scenă pentru a prezenta dansuri populare de pe Valea Someșului, printre momentele de dans fiind strecurate și melodii de muzică populară interpretate de Dana Feherdi (instructori coregrafi Reghina și Lucian Tecar).

Manifestările dedicate Zilei de 8 Martie au continuat cu melodii folclorice și romanțe având ca temă principală ”femeia” sau ”mama”, interpretate de Zina Doboș, Anca Suciu, Iulia Iosip, Claudiu Moldovan, Adela și Alina Zanc și Felix Gălan, cei din urmă fiind acompaniați de Orchestra ”Someșana” dirijată de prof. Zenu Zanc.

A fost un spectacol care a presărat emoții în rândul spectatoarelor, zâmbete pe fețele celor prezenți și un sentiment de împlinire în sufletul organizatorilor și artiștilor, care au pregătit săptămâni la rând aceste momente artistice.

https://www.facebook.com/album.php?fbid=891966284199473&id=467241263338646&aid=1073741935

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More