Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zeci de credincioşi din Gherla s-au îmbulzit în jurul butoaielor cu apă sfințită – VIDEO

0 111

boboteaza-gherla

Zeci de gherleni au participat,luni, la slujbele oficiate de preoţi pentru sfinţirea apei în ziua de Bobotează.

Şi în acest an, oamenii s-au împins şi s-au certat, pentru că unii au venit cu prea multe bidoane. La momentul sfinţirii apei din butoaie, zeci de gherleni aşteptau cu sticlele pregătite, să ia agheasmă. După slubjba de sfinţire, enoriaşii au uitat repede de Dumnezeu şi au început să se împingă, pentru a ajunge în faţă.

Prima mare sărbătoare a anului, semnificând Botezarea lui Iisus Hristos în apa Iordanului de către Sfântul Ioan Botezătorul completează, alături de Crăciun şi Înviere, Sfânta Treime a sărbătorilor ortodoxe.

Este ziua în care românii ortodocşi merg la biserică pentru a primi Agheasma Mare şi ziua în care, în localităţile de la malul unor râuri, la malul Dunării sau pe ţărmul mării preotul aruncă o cruce după care flăcăii curajoşi înoată. Se spune că Agheasa Mare este o apă tămăduitoare şi nu este folosită decât în situaţii dificile de boli sau probleme grave.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More