Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zeci de dejeni au alergat azi în scop umanitar, la Crosul Toamnei – FOTO/VIDEO

0 53

Cu mic, cu mare, zeci de dejeni și-au luat sâmbătă dimineață echipamentul de alergare și s-au prezentat în Piața bobâlna din Dej, unde a luat startul ”Crosul Toamnei”, eveniment cu scop umanitar aflat la prima ediție și organizat de Asociația Marsala Life Dej.

La evenimentul de la Dej au luat parte azi și persoane din Gherla sau Beclean, dar și cunoscutul maratonist Tiberiu Ușeriu, cel care a și dat startul în crosul caritabil de la Dej.

Prima dată au pornit la alergare copiii, care au avut de parcurs un traseu de puțin peste 1,5 kilometri. Apoi au luat startul adulții, aceștia făcând de două ori distanța de traseu stabilită de către organizatori.

Printre cei care au vrut să fi alături trup și suflet de organizatori și alergători, s-au aflat deputatul Cornel Itu, primarul Costan Morar sau viceprimarul Aurelian Mureșan, care și-au pus și ei tricourile și numerele de concurs și au alergat cot la cot cu ceilalți participanți.

Fiecare participant a achitat o taxă de 15 lei pentru a se înscrie la crosul caritabil, sumele adunate urmând să fie folosite pentru ajutarea copiilor cu dizabilități din Dej.

La final, organizatorii și sponsorii au oferit și premii câștigătorilor, atât la categoria de concurs a copiilor cât și la adulți. Însă nimeni nu a plecat cu mâna goală de la cros, fiecare participant care a parcurs traseul complet primind un cadou din partea Vobiscum Imprimeria, Trespass, Pro Nutrition, Dynamic Center și R&R Gas, care au fost sponsorii evenimentului.

Alături de alergători și organizatori au fost azi și polițiștii de la rutieră și polițiștii locali, dar și un echipaj SMURD al Detașamentului de Pompieri din Dej, care s-au asigurat că evenimentul se desfășoară fără incidente neplăcute.

Bineînțeles, câștigătorii morali ai Crosului Toamnei au fost și sunt copiii cu dizabilități din Dej, beneficiari ai Asociației Marsala Life Dej. Potrivit organizatorilor, Crosul toamnei este un eveniment caritabil care dorește să vină în sprijinul copiilor cu dizabilități din Dej, să simtă că suntem alături de ei, că îi acceptăm și contează în viața noastră. Fondurile rezultate în urma organizării competiției vor fi folosite pentru susținerea programelor de recuperare a copiilor cu dizabilități din cadrul Centrului de Zi Marsala Life din Dej.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1012997892096311.1073742083.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More