Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Zeci de gospodării și drumuri inundate în Bistrița-Năsăud

0 629

Din cauza cantităților mari de apă sub formă de precipitații și a scurgerilor de pe versanți, pe raza localităților Caianu Mic și Căianu Mare mai multe căi de acces și cca. 26 de gospodării au fost inundate (curți și beciuri), informează ISU Bistrița-Năsăud

Potrivit sursei citate, debitul apei este în creștere, iar o comisie mixtă formată din primarul comunei, șeful centrului operațional județean și pompieri voluntari din cadrul SVSU monitorizează situația operativă din teren, efective de pompieri militari și voluntari, cu motopompe și accesorii specifice, fiind pregătite să intervină pentru sprijinirea populației imediat ce intervenția este posibilă și eficientă (debitul apei fiind în momentul de față în creștere).

Astfel, drumul DC 37B care leagă localitățile Caianu Mic și Caianu Mare a fost inundat, pe mai multe porțiuni, precum si străzi adiacente, pe o lungime totală de aproximativ 1950 m.

În total, 27 gospodării au fost afectate de inundații. Aceste sunt alimentate în continuare cu energie electrică. Nu au fost persoane și animale evacuate din zona afectată. Nicio persoana nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Încă de la primele orele ale dimineții, pompierii militari din cadrul Stației de Pompieri Beclean, respectiv Secția de Pompieri Năsăud, in sprijinul SVSU Caianu Mic intervin cu patru motopompe și alte mijloace specifice pentru sprijinirea populației afectate. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Caianu Mic intervine cu două motopompe.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More