Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zeci de kilograme de droguri şi sume mari de bani, confiscate de poliţişti în ultimele săptămâni

0 379

Poliţia Română şi DIICOT au efectuat, pe parcursul ultimelor două săptămâni, 96 de percheziţii, pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. 98 de persoane sunt cercetate pentru comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate.

Astfel, în perioada 8-21 septembrie, peste 355 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

Poliţiştii au organizat, în această perioadă, 34 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 96 de percheziţii domiciliare. Au fost derulate activităţi investigative, pentru probarea activităţii infracţionale a 98 de persoane, dintre care 45 au fost reţinute sau arestate şi 3 persoane a fost plasate sub control judiciar.

Au fost indisponibilizate peste 54,5 kilograme de cannabis, 1.550 de grame de cocaină, 950 de grame de heroină, 42 de grame de rizină de cannabis, 10 grame de haşiş, 5 grame de amfetamină, 18 comprimate de metadonă, 245 de plante de cannabis, 2,5 kilograme de masă vegetală, 20 de grame şi 54 de plicuri de substanţe psihoactive, 5 cântare electronice, 3 grindere şi o instalaţie artizanală.

De asemenea, au fost ridicaţi 69.000 de lei, 15.010 euro, 1.110 dolari, 700 de lire sterline, 6.270 de unităţi monetare din alte valute, 11 autoturisme, 2 HDD-uri, 5 laptopuri, un sistem informatic, 49 de telefoane mobile, 24 de cartele SIM, 7 medii de stocare şi o armă cu aer comprimat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More