Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zeci de mii de pelerini s-au adunat pentru a se ruga la Mănăstirea Nicula FOTO/VIDEO

1 136

pelerinaj nicula 2013

Zeci de mii de credincioşi au asistat miercuri la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, la slujba de liturghie oficiată cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului şi s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Sosiți din toate colțurile țării, dar și din străinătate, pelerinii au ajuns la Nicula încă de luni, majoritatea dormind sub cerul liber sau în corturi. Miercuri, însă, s-au adunat la Nicula cei mai mulți oameni, petrecând ziua și noaptea în rugăciuni şi au intonat cântece religioase.

Aceştia s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria, care a fost scoasă din biserică seara, după ora 21.00, într-o procesiune în cadrul căreia s-a înconjurat de trei ori lăcaşul de cult.

Alături de credincioşii care stateau la rând să se închine la icoană şi de cei care asistau la liturghie au fost şi pelerini care au înconjurat în coate şi în genunchi biserica de lemn din incinta mănăstirii, rugându-se pentru sănătate şi iertarea de păcate.

Slujba de liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului IPS Andrei Andreicuţ.

pelerinaj nicula 2013 1MAI MULTE IMAGINI IN GALERIA FOTO ! 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More