Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zeci de mineri blocați în subteran la Salina Ocna Dej. La greva spontană s-au raliat și cei de la suprafață – FOTO/VIDEO

3 153

Zeci de mineri s-au blocat azi din nou în subteran la salina Ocna Dej, ca semn de protest la adresa conducerii, după ce le-a fost tăiat fondul de salarii deși și-au îndeplinit planul pe acest an.

Minerii sunt nemulțumiți că solicitările lor nu au fost respectate de către cei din conducere, după ce la începutul acestei săptămâni, în urma unui alt protest, li s-a promis că problemele lor vor fi rezolvate.

Potrivit reprezentanților sindicatului minerilor de la Salina Ocna Dej, vineri seara erau blocați în subteran zeci de mineri, atât cei care au intrat în mină în schimbul de dimineață, cât și cei din schimbul de seară, iar acestora li s-au adăugat și cei din schimbul următor. În total, peste 110 mineri își vor petrece noaptea în subteran și refuză să iasă la suprafață până când directorul general al Societății Naționale a Sării va coborî la ei pentru a începe negocierile.

Citește și …
UPDATE – FOTO/VIDEO – De zeci de ore, peste 100 de mineri de la Salina Ocna Dej protestează în subteran. Autoritățile îi susțin!

Cei peste 110 mineri își riscă sănătatea stând în subteran atât de multe ore, și, deși li se asigură apă și mâncare de către colegii lor de la suprafață, aceștia vor avea de suferit în urma expunerii prelungite la condițiile vitrege din mină, însă nu se dau bătuți.

Mai mult decât atât, la protestul minerilor care lucrează în subteran s-au raliat și angajații Salinei care lucrează la suprafață.

În acest moment întreaga activitate de lucru de la Salina Ocna Dej este complet blocată, protestatarii spunând că nu vor relua munca decât atunci când conducerea societății le va aproba în scris cererile.

De asemenea, din cauza grevei spontane din această seară, zeci de camioane care așteaptă să încarce sare de la Salina Ocna Dej așteaptă în șir pe strada Văii. Strada este blocată pe un sens pe o porțiune de doi kilometri, iar coada de camioane crește de la o oră la alta.

Vedeți în materialul video atașat care sunt revendicările protestatarilor de la Salina Ocna Dej.

Citește și …
UPDATE – FOTO/VIDEO – De zeci de ore, peste 100 de mineri de la Salina Ocna Dej protestează în subteran. Autoritățile îi susțin!

CITIȚI ȘI: ”Mineriada” de la Salina Ocna Dej a luat sfârșit. Minerii au ieșit la suprafață după două zile de proteste – FOTO/VIDEO

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Marinel spune

  Conducerea de la Dej ce a facut ca sa nu se ajunga la greva? Dar sindicatul?

 2. Dorel spune

  e o greva si voi aveti titlul cu mineri blocati in subteran. voi faceti diferenta? stiti ca sunt oameni care ii asteapta acasa si ca se pot gandi la ce e mai rau cand vad titlul vostru? sunteti niste nesimtiti in cautare de shareuri, jurnalismul e zero la voi.
  ps: succes minerilor

  1. Irina Maxim spune

   Conține titlul cuvântul ”grevă” sau nu? Minerii s-au blocat acolo și au refuzat să iasă. În plus, familia fiecărui miner de acolo a știut în orice moment care este situația lor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More