Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Zeci de oi moarte după un atac al lupilor

1 172

oi-lupi-turma-stana

O turmă de oi din satul sălăjean Mineu, comuna Sălățig, a fost atacată de lupi, zeci de oi fiind omorâte și alte zeci rănite. Localnicii sunt înspăimântați că atacurile lupilor ar putea continua.

Măcelul a avut loc la finalul săptămânii trecute. Conform primelor estimări ale proprietarului turmei de oi, 37 de oi din cele 49 pe care le avea au fost omorâte.

Reprezentanții Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj au intrat și ei pe fir în acest caz și s-au deplasat la fața locului. Cadavrele au fost preluate și transportate la Protan Dej pentru distrugere, în timp ce oile rănite au primit îngrijiri de la medicii veterinari.

Pentru o mai mare siguranță în preîntâmpinarea unor evenimente tragice ulterioare și câinii de la stână se află timp de două săptămâni sub supravegherea DSVSA Sălaj.

Proprietarul turmei de oi poate fi despăgubit pentru pierderea suferită în cazul în care ancheta dovedește că oile au fost omorâte de lupi sau câini sălbatici, susțin reprezentanții Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Sălaj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Petre spune

    Macar sa fi avut asigurare….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More