Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

De la bal, la spital. Zeci de nuntași de la nunta fiicei primarului din Chiuiești au ajuns la spital în Dej – VIDEO

1 259

În această seară apelurile au început să sune la 112, după ce zeci de persoane aflate la o nuntă din Chiuești au prezentat stare de rău și de amețeală.

La fața locului au fost solicitate mai multe ambulanțe pentru a prelua pacienții, însă mulți au ales să meargă cu mașinile personale până la cea mai apropiată unitate medicală.

La Spitalul din Dej, până la ora 20.00, s-au prezentat 20 de pacienți care aveau toxiinfecție alimentară.

Potrivit managerului de la Spitalul din Dej pacienții aduși până acum de ambulanțe, sunt în stare stabilă, însă numărul acestora este în creștere.

ACTUALIZARE: Potrivit unor surse Someseanul.ro aproximativ 700 de persoane au participat la nuntă, dintre care nu se cunoaște câte au fost intoxicate.

ACTUALIZARE – 21.00 

Managerul Spitalului Dej, Mihai Pandrea, a declarat, pentru Someșeanul.ro, că până la ora 20.30, aproximativ 20 de persoane s-au prezentat în Centrul de Primiri Urgențe cu stări de rău, vomă și scaune diareice. Dintre acestea, ddoar două persoane au rămas internate, restul fiind tratate în ambulatoriu.

Potrivit acestuia numărul persoanelor cu simptome de toxiinfecție alimentară este în creștere și sunt anunțate să ajungă la spital și alte cazuri.

Nunta de la Chiuiești s-a terminat în jurul orei 17.00, duminică, iar la 17.30 a fost semnalat primul caz de stare de rău.

Până la ora 21.00, doar două persoane au rămas internate în spital.

ACTUALIZARE 22:30

La Spitalul din Dej a ajuns și un inspector al Direcției de Sănătate Publică Cluj, care investighează ce s-a mâncat la nuntă.

Potrivit cadrelor medicale de la Centrul de Primiri Urgențe Dej, diagnosticul bolnavilor veniți la spital de la Chiuiești este de enterocolită acută.

Printre cei afectați se află și copii. Conform nuntașilor care s-au prezentat duminică seara la spital, unora li s-a făcut rău după ce au mâncat aperitivul. Alții spun însă că de vină ar fi dulciurile sau mâncărurile făcute cu ouă.

Rămâne ca inspectorii DSP să stabilească ce fel de mâncare a provocat îmbolnăvirea nuntașilor.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Cuplu Swingmm spune

    Cum sa sune sirenele la 112 ?Nu telefonic se anunta urgentele ?La Chiuiesti se pornesc sirenele ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More